Daging mentah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Daging mentah ditemokake ing masakan Ethiopia .

Daging mentah umume nuduhake jinis jaringan otot sing durung masak kanggo kewan sing digunakake kanggo panganan. Ing industri produksi daging, tembung 'daging' nuduhake khusus daging mamalia, dene tembung 'unggas' lan 'panganan segara laut' digunakake kanggo mbedakake antara jaringan manuk lan makhluk akuatik . [1]

Nalika mayoritas daging wis dimasak sadurunge dipangan, sawetara panganan tradisional kayata crudos, steak tartare, kibbeh nayyeh, sushi, sashimi, tiram mentah, utawa panganan enak liyane bisa njaluk daging sing durung dimasak. Risiko penyakit amarga ngonsumsi patogen sing ditemokake ing daging mentah sithik banget.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Smil, Vaclav. “Eating Meat: Evolution, Patterns, and Consequences." pp. 599–639.