DARwIn-OP

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
DARwIn-OP saka ROBOTIS manufacture

DARwIn-OP iku robot sing jenengé saka singkatan Dynamic Anthropomorphic Robot with Intelligence–Open Platform, DARwIn-OP iki salah sawijining robot jinising Humanoid sing nganggo tenaga kumputasi canggih, Sènsor canggih, payload sing kapasitasè luwih gedhi, lan gubahan sing luwih prigel dikembangaké saka manufaktur Robot Koréan ya iku ROBOTIS[1] saka kolaborasi karo Virginia Tech, Purdue University, lan University of Pennsylvania.[2]. DARwIn-OP iki digawé saka 20 Dynamixel MX-28[3] jaringan aktuator performa dhuwur, karo Stall Torque 24Kgf.cm ( kanggo 12V, 1.5A). Servo MX-28 iki duwé contactless absolute encoder (panggubah sistem tetep), resolusi 12bit, lan 360 drajat jangkauan lan super-durability (daya tahan dhuwur). MX-28 kétoké padha karo RX-28, nanging ing njeroning piranti iki, produk iki kabèh produk anyar.

DARwIn-OP fungsiné kanggo risèt lan programing ing ranah Humanoid, Kacerdhasan gawéan, gait algorithm, vision[4], Invers kinematik, Linguistik lan liya-liyané.[5] iki uga disupport $1.2 milyar NFS Grant[6][7] lan wis disebar karo punjul 14 pawiyatan luhur.[6][7] DARwIn-OP wis tau menang ing kejuaraan Kid Size League ing RoboCup 2011[8][9][10][11] lan league 2012[12]. DARwIn-OP saiki dadi salah sawijining robot sing dadi contho indhustri robot open source (kodhe kabuka), saingan robot DARwIn-OP iki ya iku robot NAO sing digarap déning Aldebaran Robotics. DARwIn-OP iki bisa diarani kelas premium robot saka jinis liyané produk Robotis.

Spèsifikasi[besut | besut sumber]

Performa lan Fitur[besut | besut sumber]

Spesifikasi DARwIn-OP
  • Dhuwur Robot : 454.5mm (17.90 in) Abot : 2.9 kg (6.39 lb)
  • Kecepatan baku mlaku Robot: 24.0 cm/sec (9.5 in/sec) 0.25 sec/step –bisa dimodifikasi panganggo
  • Standar wektu ngadhek ing lante : 2.8sec (Ndodhok) and 3.9sec (ngadhek) –panganggo bisa modifikasi kecepatane
  • Uga kalebu PC: 1.6 GHz Intel Atom Z530 (32 bit) on-board 4GB flash SSD
  • kontrol menejer (CM-730): ARM CortexM3 STM32F103RE 72 MHz
  • 20 Modul aktuator (6 DOF leg x2+ 3 DOF arm x2 + 2 DOF neck)
  • 20 MX-28 aktuator (6 DOF leg x2+ 3 DOF arm x2 + 2 DOF neck) nganggo gear metal
  • 3Mbit/s high-speed Dynamixel bus kanggo join kontrol
  • 3-axis gyro, 3-axis accelerometer, tombol x3, mikrophone pendeteksi x2
  • Mode persiapan nganggo konsumsi daya luwih cilik
  • Batre (30 operasional baku), charger, lan adaptor power njaba (batre bisa dicopot saka robot, carané njabut waé eksternal power sadurungé dicopot)
  • fungsi serbaguna(bisa nampa dhawuh, arus, lan fitur liyané)

Efisiensi lan Konfigurasi Vertil Modular[besut | besut sumber]

Efisiensi lan konfigurasi Vertil modular

Arsitektur Robot[besut | besut sumber]

Arsitektur Robot

Platform terbuka[besut | besut sumber]

DARwIn-OP iku robot sing bisa dimodifikasi hardware lan software.

Conto modifikasi software
Source

Dhimènsi lan Abot Awak[besut | besut sumber]

Kompetisi[besut | besut sumber]

Robot (platform) iki wi dianggo karo kompetisi ICRA, RoboCup, lan FIRA. lamat websitete.

Komunitas[besut | besut sumber]

Amerga piranti open sorce lan entheng dibenakake, akèh riset lan panggarepan kanggo gawé duplikate versi piyambakan. DARwIn-OP wis dianggo perusahaan utawa pawiyatan luhur ya iku:

Uga Ndelok[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ::: Robotis :::
  2. ::: DARwIn-OP :::
  3. AX-12A, AX-18A, RX-24F, RX-28, RX-64, EX-106+, MX-28)
  4. Sandeep Rai / Jun 22 2011 (2011-06-22). "DARWiN robot to assist disabled by tracking their eye movement". Gizmowatch.com. Dijupuk 2011-12-27. 
  5. "Darwin-OP Learns To Play Dance Dance Revolution - IEEE Spectrum". Spectrum.ieee.org. Dijupuk 2011-12-27. 
  6. a b "Me And My Robot Page 2 of 2". Forbes.com. 2011-05-23. Dijupuk 2011-12-27. 
  7. a b Author Name:  Dennis Hong (2011-05-12). "Robotis DARwIn-OP Raises The Bar | Robot Magazine - The latest hobby, science and consumer robotics, artificial intelligence". Find.botmag.com. Dijupuk 2011-12-27. 
  8. "RoboCup 2011 Kid Size: USA / Japan (Final)". YouTube. 2011-07-10. Dijupuk 2011-12-27. 
  9. "Robot Soccer Stars Win World Cup Trophy for U.S. - Video". Bloomberg. 2011-09-09. Dijupuk 2011-12-27. 
  10. http://www.cs.columbia.edu/~allen/F11/NOTES/RoboCup.pdf
  11. Hornyak, Tim (2011-07-12). "U.S. droids carry the day at 2011 RoboCup finals | Crave - CNET". News.cnet.com. Dijupuk 2011-12-27. 
  12. RoMeLa RoboCup 2012: Team DARwIn repeats win at RoboCup in Kid-Size division
  13. "ICRA 2012 Home Page". Icra2012.org. Dijupuk 2011-12-27. 
  14. Guillermo Cornejo L. - Grupo Fidalex. "RoboCup Mexico 2012". Robocup2012.org. Dijupuk 2011-12-27. 
  15. FIRA (2011-11-22). "FIRA News - [NOTICE] Special offer for FIRA teams". Fira.net. Dijupuk 2011-12-27. 

Link Njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Robot-stub