Cuco Martina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cuco Martina
Audi- quattro-Cup 05.JPG
Martina ing klub Southampton taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Rhu-endly Aurelio Jean-Carlo Martina[1]
Tanggal lair (1989-09-25) 25 Sèptèmber 1989 (umur 29)
Papan lair Rotterdam, Walanda
Dhuwur 1.85 m (6 ft 1 in)
Posisi main Right-back
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 15
Karir nom
Feyenoord
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2011 RBC Roosendaal 68 (2)
2011–2013 RKC Waalwijk 43 (1)
2013–2014 Jong Twente 11 (0)
2013–2015 Twente 48 (1)
2015–2017 Southampton 24 (1)
2017– Everton 14 (0)
Tim nasional
2011– Curaçao 31 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 18:15, 6 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 18:35, 10 October 2017 (UTC)

Rhu-endly Aurelio Jean-Carlo "Cuco" Martina (lair tanggal 25 Sèptèmber 1989) ya iku pemain bal-balan profésional sing main kanggo klub Liga Utama Inggris Everton F.C.. Dhèwèké main minangka bèg tengen, nanging bisa uga main minangka bèg tengah utawa glandhang.[2]

Nalika ésih enom dhèwèké main ing klub Feyenoord, dhèwèké miwiti karir senior karo RBC Roosendaal ing Eerste Divisie, diiringi rong mangsa ing klub Eredivisie RKC Waalwijk lan FC Twente. Ing taun 2015, dhèwèké gabung karo klub Liga Utama Southampton, lan rong taun sabanjuré ing klub Everton.

Lair lan gedhe ing Walanda, dhèwèké mandhégani Curaçao ing tingkat internasional, lan dhèwèké dadi kapten. Awal kapisan ing 2011, dhèwèké makili tim ing Piala Emas CONCACAF 2017.

Urip lan pribadhi[besut | besut sumber]

Martina lair ing Rotterdam.[2] Dhèwèké tuwuh ing kidul kutha karo ibuné, sedulur lanang lan wadon.[3] Martina ora ngerti bapaké, lan nyatakake adhiné asalé minangka bapakné.[3] Kakangné Javier uga pemain bal-balan.[4] Derwin ora ana hubungané karo dhèwèké, senadyan laporan media sing sabanjuré nerangaké menawa dhèwèké leloro kakang adhi.[5]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Premier League – Squad List 2015/16" (PDF). Premier League. k. 31. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 31 January 2018. Dijupuk 31 January 2018. 
  2. a b Cuco Martina(dipunundhuh tanggal 31 Januari 2018)
  3. a b "Cuco Martina heet eigenlijk Rhu-endly" (ing basa Dutch). Twente Insite. 27 March 2014. Dijupuk 31 January 2018. 
  4. "In Profile: Cuco Martina". Southampton F.C. 7 July 2015. Dijupuk 31 January 2018. 
  5. "Derwin Martina: York City release defender after playing one game for reserve team". BBC Sport. 7 March 2017. Dijupuk 31 January 2018.