Creole urang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Shrimp creole
Shrimp creole.jpg
Shrimp creole
AjanganMain
Panggonan asalUnited States
Tlatah utawa prajaLouisiana
Woworan pokokShrimp, tomatoes, rice, onions, celery, bell pepper, spices
Buku masakan: Shrimp creole  Médhia: Shrimp creole

Kreol udang minangka sajian asale saka Louisiana Creole (warisan Prancis lan Spanyol ), sing kalebu udang sing dimasak ing campuran tomat utuh utawa diced, " trinitas suci " bawang, celery lan lada lada, dibumbui saos mrico panas utawa cayenne- adhedhasar bumbu, lan disedhiyakake nganggo nasi putih sing dikukus utawa digodhog. [1] Udang bisa dimasak ing campuran utawa dimasak kanthi beda lan ditambahake ing pungkasan. Piring "creole" liyane bisa digawe kanthi ngganti daging utawa panganan laut liyane kanggo urang, utawa ngilangi daging kabeh.

Panganan jinis kreole nggabungke kualitas gumbo lan jambalaya . Biasane luwih kenthel lan spicier tinimbang gumbo, lan sega disiyapake kanthi kapisah lan digunakake kanggo amben campuran krupuk, tinimbang dimasak ing pot sing padha karo jambalaya. Piring kreole uga ora ngemot duduh kaldu utawa roux ; nanging, campuran krim digawe nganti kekandelan sing dikarepake. Kajaba bahan-bahan dhasar bawang, seledri lan lada lada, masakan krim minangka bentuk "improvisasi" kanthi bentuk gratis, amarga resep dhasar bisa uga diowahi kanggo nyakup bahan-bahan masak sing kasedhiya.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Irma Rombauer; Marion Rombauer Becker; Ethan Becker (1997). Joy of Cooking. p. 519. ISBN 0-684-81870-1.