Cornelis de Houtman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cornelis de Houtman
Cornelis de Houtman.jpg
Lair (1565-04-02)2 April 1565
Gouda, Holland, Provinsi Seventeen
Pati Agustus 1599
Acèh Sultanate
Bangsa Walanda
Pakaryan Panjlajah

Cornelis de Houtman (Gouda, 2 April 1565 - Acèh, 1 September 1599), sadhèrèkipun Frederik de Houtman, punika satunggiling panjlajah Walanda ingkang manggihaken jalur pelayaran saking Éropah dhumateng Indonesia lan kasil miwiti perdagangan rempah-rempah kanggé Walanda. Kala samanten Krajan Portugis kagungan monopoli dhumateng perdagangan kasebat, lan lelampahan de Houtman punika kamenangan simbolis kanggé pihak Walanda, sanadyan lelampahan kasebat sajatosipun dumados boten saé.