Cornelis de Houtman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cornelis de Houtman
Lair 02 April 1565
Gouda, Holland, Provinsi Seventeen
Tilar donya Agustus 1599
Aceh Sultanate
Kabangsan Walanda
Pagawéyan Panjlajah

Cornelis de Houtman (Gouda, 2 April 1565 - Aceh, 1 September 1599), sadhèrèkipun Frederik de Houtman, punika satunggiling panjlajah Walanda ingkang manggihaken jalur pelayaran saking Eropah dhumateng Indonesia lan kasil miwiti perdagangan rempah-rempah kanggé Walanda. Kala semanten Krajan Portugis kagungan monopoli dhumateng perdagangan kasebat, lan lelampahan de Houtman punika kamenangan simbolis kanggé pihak Walanda, senadyan lelampahan kasebat sejatosipun dumados mboten saé.