Menyang kontèn

Consommé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Consommé
Poultry consommé
JinisSoup
Panggonan asalFrance
Woworan pokokStock or bouillon, ground meat, mirepoix (carrots, celery, leek), tomatoes, egg whites
Buku masakan: Consommé  Médhia: Consommé

Ing masak, konsumer minangka salah sawijining olahan jinis sup bening sing digawe saka stok rempah-rempah, utawa bouillon sing wis diklarifikasi, proses sing nggunakake putih endhog kanggo ngilangi lemak lan endhepan. [1]

Consommé iki jebule duwe telung pocapan basa Inggris: tradisional ing Inggris, stres ana ing suku kata tengah; [2] ing Inggris modern ing Inggris, stres iku pisanan; lan ing AS stres isih pungkasan. [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "How to Clarify Cloudy Chicken Stock". localkitchenblog.com. Dibukak ing 2 December 2014.
  2. "consommé". pronunciation of consommé by Macmillan Dictionary. Dibukak ing 2020-06-13.
  3. "CONSOMMÉ | Pronunciation in English". dictionary.cambridge.org.