Concha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Concha
Concha (pan dulce mexicano) 02.JPG
Concha sold in Mexico City
Panggonan asalMexico
Buku masakan: Concha  Médhia: Concha

Concha ( conchas jamak, tegese "cangkang" ing basa Spanyol ) minangka gulung roti manis Meksiko tradisional ( pan dulce ). Conchas entuk jenenge saka bentuk bunder lan corak sing kaya garis-garis kaya segara. Concha kasusun saka rong bagean, roti gulung sing legi, lan topping renyah (kasusun saka gula, butter lan glepung). [1] Pola khas kasebut digawe kanthi mencet cap roti (tandai cap Mentega ) ing ndhuwur tutup nalika adonan dibuktekake . Sanajan gulung lan topping biasane rasane padha, lapisan ndhuwur bisa uga beda-beda kanggo rasa utawa warna (stroberi, kopi, coklat, lsp. ). Conchas misuwur ing toko roti ing Meksiko lan saindhenging Amerika Serikat. Biasane dipangan nganggo kopi nalika sarapan utawa minangka cemilan sore ing merienda .

  1. Galarza, Daniela (February 19, 2016). "Mexican Conchas: The Cookie-Topped Bread With a Mysterious Past". Eater. Dibukak ing July 27, 2018.