Cocido montañés

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cocido montañés
Mountain Stew
Cocido montañés
Jeneng liyanéPuchera montañesa
Potaje
JinisStew
AjanganMain course
Panggonan asalSpain
Tlatah utawa prajaCantabria
Hawa ajanganHot
Woworan pokokWhite beans, collard greens, pork
VariasiCocido lebaniego, fabada asturiana, olla podrida, cassoulet
Buku masakan: Cocido montañés  Médhia: Cocido montañés

Cocido montañés ('highlander stew' utawa 'gunung godhok'), minangka rebus kacang Spanyol sing sugeh, asale saka lan umume ditemokake ing Cantabria ing sisih lor Spanyol .

Cocido montañés minangka panganan sing anget lan abot sing asale wiwit abad kaping 17 lan dimasak kanggo perang nglawan iklim sing adhem lan udan ing pegunungan Cantabrian . Amarga iku, umume dipangan nalika musim salju lan ing wayah awan mangan paling gedhe, nedha awan. Daging babi dipateni nalika musim gugur lan disimpen kanggo digunakake nalika musim salju. Minangka panganan sing akeh banget lan kalori sing gedhe, mula dadi panganan utama.