Coccinella transversalis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Coccinella transversalis
Coccinella transversalis 2.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Ordho: Coleoptera
Famili: Coccinellidae
Génus: Coccinella
Spésies: C. transversalis
Jeneng binomial
Coccinella transversalis
Fabricius, 1781
Sinonim
  • Coccinella repanda Thunberg, 1781
  • Coccinella contempta Boisduval, 1835

Coccinella transversalis ya iku spésiès kumbang koksi kang tinemu ing Asia Kidul, Asia kidul wétan nganti Australia.[1]. Jeneng kumbang iki asring klèru karo Coccinella transversoguttata kang tinemu ing Eropah lan Amérika lor.

Kéwan iki wiwitan dironcé déning ahli zoologi Denmark Johan Christian Fabricius ing taun 1781.

Dawané 3,8-6,8 mm lan sanajan sebarané banget ambané, nanging variasi wernané ora akèh. Lumrahé endhasé warna ireng lan suwiwiné warna abang utawa oranye kanthi tengeran ireng cacah loro[2].

Kayadéné lumrahé kumbang koksi, Coccinella transversalis wigati tumrap kridha tani, amarga mangan warna-warna kéwan gegremetan cilik kang dadi ama tetuwuhan mligi ing wiwitan nandur.[3]. Kéwan gegremetan kang dadi pangané kaya ta tuma godhong (afid).

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Transverse Ladybird (Coccinella transversalis)". www.ozanimals.com. Dijupuk 14 February 2009. 
  2. Poorani, J. (2007). "Coccinella transversalis Fabricius". Aphids of Karnataka. Dijupuk 26 January 2012. 
  3. Entomology Team (Field Crops) (10 February 2010). "Predatory ladybird beetles". Queensland Government: Primary Industries and Fisheries. The State of Queensland (Department of Employment, Economic Development and Innovation). Dijupuk 27 January 2012.