Chittagong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Chittagong
চট্টগ্রাম
Metropolis
Chittagong landmarks (clockwise from top): Port of Chittagong, Chittagong High Court, Agrabad skyline, Patenga beach, Shah Amanat Bridge, Cheragi Pahar Circle
Chittagong landmarks (clockwise from top): Port of Chittagong, Chittagong High Court, Agrabad skyline, Patenga beach, Shah Amanat Bridge, Cheragi Pahar Circle
Peparab: Port City
CountryBanggaladésa
DivisionChittagong Division
DistrictChittagong District
Establishment1340[1]
Granted city status1863[2]
Pamaréntahan
 • City MayorM Manjur Alam
Laladan[3]
 • Metropolis168 km2 (65 sq mi)
Cacah warga (2008)[4]
 • Metropolis2.579.107
 • Pepadhet15.351/km2 (39,760/sq mi)
 • Métro5 680 000 (2.011e)
 • DemonimChittagongian
Zona wektuBST (UTC+6)
Kodhe pos4000
GDP (2010)$25.5 milyar[5]
Kodhe tilpon31
Situs wèbChittagong City Corporation

Chittagong (Basa Chittagong, Banggala: চট্টগ্রাম, Chôţţogram) iku sawijining kutha ing nagara Bangladesh ing pinggiré Kali Karnaphuli. Chittagong iku kutha gedhé dhéwé nomer loro ing Bangladesh lan sawijining kutha ing donya sing paling rikat patuwuhané.[5][6][7]

Gambar-gambar[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. List of cities and towns in Banggaladésa, Retrieved December 29, 2009
  2. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng ccc
  3. "Area, Population and Literacy Rate by Paurashava –2001" (PDF). Banggaladésa Bureau of Statistics. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 2007-06-10. Dijupuk 2009-09-18. 
  4. "Statistical Pocket Book, 2008" (PDF). Banggaladésa Bureau of Statistics. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 2009-04-19. Dijupuk 2009-08-15. [pranala mati]
  5. a b City Mayors: Richest cities in the world in 2020 by GDP
  6. 15. Chittagong, Bangladesh | TheDailyBeast: World’s Fastest Growing Cities | Comcast.net
  7. "The world's fastest growing cities". The Daily Telegraph. 2009-09-15. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 22°22′N 91°48′E / 22.367°N 91.800°E / 22.367; 91.800