Chilaquiles

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chilaquiles
Portada-chilaquiles-rojos.jpg
Chilaquiles
AjanganBreakfast
Panggonan asalMexico
Tlatah utawa prajaAmericas
Woworan pokokTortillas, green or red salsa, pulled chicken, cheese, refried beans, scrambled eggs
Buku masakan: Chilaquiles  Médhia: Chilaquiles

Chilaquiles ( pangucap cara Spanyol: [tʃilaˈkiles] ) saka tembung Nahuatl chīlāquilitl [t͡ʃiːlaːˈkilit͡ɬ] ("sayur-sayuran lan sayuran ijo") minangka panganan sarapan tradisional Meksiko sing kalebu tortilla jagung sing dipotong ing kuartal lan digoreng kanthi entheng. [1]

Biasane, tortilla jagung sing dipotong ing kuartal lan digoreng utawa dipanggang kanthi entheng kanggo versi sing luwih entheng, minangka dhasar sajian. [2] Salsa ijo utawa abang diwutahake ing segitiga tortilla sing asri. Campuran kasebut direndhem nganti tortilla wiwit lembut. Ayam sing ditarik kadang ditambahake ing campuran. Umume dihiasi nganggo crema, fresco queso sing hancur, cincin bawang bombay mentah lan irisan alpukat. Chilaquiles bisa disajikake nganggo kacang-kacangan refried, endhog (orak utawa digoreng) lan guacamole minangka lawuh.

Chilaquiles, sajian sarapan Meksiko

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Bayless, Rick (2000). Mexico: One Plate at a Time. New York: Scribner. p. 129. ISBN 0-684-84186-X.
  2. Kennedy, Diana (1972). "Tortillas and Tortilla Dishes". The Cuisines of Mexico. Harper & Row. p. 67. ISBN 978-0-06-012344-4.