Chichén Itzá

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sana Warisan Donya UNESCO
Kutha Prasajarah Chichen Itza
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Chichen-Itza-Castillo-Seen-From-East.JPG
Jinis Budaya
Wewaton i, ii, iii
Rujukan 483
Tlatah UNESCO Amérika Latin, Karibia
Sujarah prasasti
Prasasti 1988 (Sési 12)

Chichén Itzá (uniné /tʃiːˈtʃɛn iːˈtsɑː/);[1] iku salah siji Situs Budaya Maya sing wis dumunung ing Mèksiko kawit abad 800 SM. Piramida Kukulcan ing saubengé situs sajarah iki diprecaya dadi sasana tumindak pulitik lan ékonomi Budaya Maya sing papané ana ing tlatah Ujung Yukatan, Mèksiko. Situs Chichén Itza iki dadi punjering wewangunan liyané kayata Piramida Kukulcan, Candhi Chac Mool, lan wangunan Séwu Cagak.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Delengen uga "Chichén Itzá". English Pronunciation Guide to the Names of People, Places, and Stuff. Inogolo. Retrieved 2007-11-21. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chichén_Itzá&oldid=948143"