Chichén Itzá

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kutha Prasajarah Chichen Itza*
Situs Warisan Donya UNESCO

Chichen-Itza-Castillo-Seen-From-East.JPG
Nagara Flag of Mèksiko Mèksiko
Jinis Budaya
Wewaton i, ii, iii
Rujukan 483
Wewengkon Amérika Latin, Karibia
Sajarah didaftaraké
Didaftar resmi 1988  (Sèsi 12)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Chichén Itzá (uniné /tʃiːˈtʃɛn iːˈtsɑː/);[1] iku salah siji Situs Budaya Maya sing wis dumunung ing Mèksiko kawit abad 800 SM. Piramida Kukulcan ing saubengé situs sajarah iki diprecaya dadi sasana tumindak pulitik lan ékonomi Budaya Maya sing papané ana ing tlatah Ujung Yukatan, Mèksiko. Situs Chichén Itza iki dadi punjering wewangunan liyané kayata Piramida Kukulcan, Candhi Chac Mool, lan wangunan Séwu Cagak.

Cathetan sikil[sunting | besut sumber]

  1. ^ Delengen uga "Chichén Itzá". English Pronunciation Guide to the Names of People, Places, and Stuff. Inogolo. Retrieved 2007-11-21. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chichén_Itzá&oldid=948143"