Chichén Itzá

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pre-Hispanic City of Chichen-Itza*
Situs Warisan Donya UNESCO

Chichen-Itza-Castillo-Seen-From-East.JPG
Negara Flag of Meksiko Mèxic
Tipe Budaya
Kriteria i, ii, iii
Referensi 483
Wilayah Amérika Latin, Karibia
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1988  (Sèsi 12)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Chichén Itzá (uniné /tʃiːˈtʃɛn iːˈtsɑː/);[1] iku salah siji Situs Peradaban Maya kang dumunung ana ing Meksiko rikala abad 800 SM. Piramida Kukulcan ing sakupengé situs sajarah iki dipercaya kanggo pusat kagiyatan pulitik lan ékonomi ing peradaban Maya, kang dumunung ana ing tlatah Semenanjung Yucatan (tlatah Meksiko). Itza arupa titik temu komplèks bangunan liyané kayata Piramida Kukulcan, Candi Chac Mool, lan bangunan Sewu Cagak.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Delengen uga "Chichén Itzá". English Pronunciation Guide to the Names of People, Places, and Stuff. Inogolo. http://inogolo.com/pronunciation/d1123/Chichen_Itza. Retrieved 2007-11-21.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chichén_Itzá&oldid=830399"