Chichén Itzá

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Prasajarah Chichen Itza
Chichen-Itza-Castillo-Seen-From-East.JPG
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Mèksiko Edit this on Wikidata
Paugeran i, ii, iii[1]
Rujukan 483
Koordhinat 20°40′59″N 88°34′07″W / 20.6831°N 88.5686°W / 20.6831; -88.5686
Prasasti 1988 (Sèsi 12)

Chichén Itzá (uniné /tʃiːˈtʃɛn iːˈtsɑː/);[2] iku salah siji Situs Budaya Maya sing wis dumunung ing Mèksiko kawit abad 800 SM. Piramida Kukulcan ing saubengé situs sajarah iki diprecaya dadi sasana tumindak pulitik lan ékonomi Budaya Maya sing papané ana ing tlatah Ujung Yukatan, Mèksiko. Situs Chichén Itza iki dadi punjering wewangunan liyané kayata Piramida Kukulcan, Candhi Chac Mool, lan wangunan Séwu Cagak.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ http://whc.unesco.org/en/list/483.
  2. ^ Uga delengen "Chichén Itzá". English Pronunciation Guide to the Names of People, Places, and Stuff. Inogolo. Dijupuk 2007-11-21.