Changgeuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Changgeuk

Changgeuk (창극) ya iku jinis pementasan opera Koréa kang ngrembaka saka kesenian pansori (opera tradhisional).[1] Jinis opera iki didayani déning pirang-pirang aspek opera kulon nanging nyritakake carita rakyat Koréa.[1] Yèn pansori dinyanyekake déning sawijining penyanyi, mula ing changgeuk ana pirang-pirang penyanyi.[1] Changgeuk kang wiwitan dipentasake taun 1903 ing Hyeopnyulsa, sawijining téater kulon kang wiwitan ing Koréa.[1] Pementasan wiwitan changgeuk ya ikucarita Chunhyang déning pirang-pirang aktor, salah sijiné ya iku Kang Yong-hwan.[1] Ing taun 1908, sawijining wujud téatrikal kang mbagi peran lan serangkaian adegan nyanyi dipéntasake ing Téater Wongaksa.[1] Ing taun 1933, wujud opera changgeuk sansaya kukuh kanthi anané Masarakat Musik Vokal Joseon.[1] Panggung kang digunakaké ya iku panggung teater kas kulon.[1]

National Changguk Company Of Koréa[besut | besut sumber]

National Changguk Company Of Koréa (NTOK) ya iku sawijining organisasi opera Changgeuk kang ngadeg taun 1962 lan aktif nganti saiki nalika mentasake opera kang dhedhasar carita rakyat Koréa.[2]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h Lee, Mee-won (1997). "The Roots and Transmission of Korean Performing Arts" (PDF). Koreana 16: 20-21.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. The National Changguk Compoany Of Korea, ntok. Diundhuh tanggal 29 Mèi 2010.