Cham (blok Unicode)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cham
JangkauanU+AA00..U+AA5F
(96 cecek kodhe)
BidhangBMP
AksaraCham
Alfabèt utamaAksara Cham
Kaanggo83 cecek kodhe
Ora kaanggo13 cecek kodhe
Sajarah gagraging Unicode
5.183 (+83)
Cathetan: [1][2]

Cham ya iku blok Unicode kang ngemu karakter kanggo panulisan basa Cham, mligi digunakaké kanggo dhialèk Wétan ing Kamboja lan Viètnam.

Cham[1][2]
Kart kodhe resmi Unicode Consortium (PDF)
  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F
U+AA0x
U+AA1x
U+AA2x
U+AA3x
U+AA4x
U+AA5x
Cathetan
1.^ Per Unicode gagrag 13.0
2.^ Warna klawu tegesé cecek kodhe kothong

Sajarah[besut | besut sumber]

Dhokumèn magepokan Unicode ing ngisor iki nyathet ancas lan prosès panentu karakter tartamtu ing blok Cham:

Gagrag Cecek kodhe pungkasan[a] Cacah ID L2 ID WG2 Dhokumèn
5.1 U+AA00..AA36, AA40..AA4D, AA50..AA59, AA5C..AA5F 83 N1126 Cham script [proposal summary form], 1994-10-14
N1203 Umamaheswaran, V. S.; Ksar, Mike (1995-05-03), "6.1.2.2", Unconfirmed minutes of SC2/WG2 Meeting 27, Geneva
L2/97-143 N1578 Everson, Michael (1997-04-06), Cham encoding discussion
L2/97-124 N1559 Everson, Michael (1997-05-01), Proposal for encoding the Cham script in ISO/IEC 10646
L2/97-288 N1603 Umamaheswaran, V. S. (1997-10-24), "8.22", Unconfirmed Meeting Minutes, WG 2 Meeting # 33, Heraklion, Crete, Greece, 20 June - 4 July 1997
L2/99-081 N1960 Everson, Michael (1999-02-01), Response to Ngo Trung Viet on feedback from Cham experts
N1997 Nhan, Ngo Than (1999-02-26), Response to Michael Everson
L2/06-257 N3120 Everson, Michael (2006-08-06), Proposal for encoding the Cham script in the BMP of the UCS
L2/06-231 Moore, Lisa (2006-08-17), "C.14", UTC #108 Minutes
N3153 (pdf, doc) Umamaheswaran, V. S. (2007-02-16), "M49.18", Unconfirmed minutes of WG 2 meeting 49 AIST, Akihabara, Tokyo, Japan; 2006-09-25/29
  1. Cecek kodhe lan jeneng karakter kang diusulaké bokmanawa ora padha mawa cecek kodhe lan jeneng pungkasan

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Unicode character database". The Unicode Standard. Dibukak ing 2016-07-09.
  2. "Enumerated Versions of The Unicode Standard". The Unicode Standard. Dibukak ing 2016-07-09.