Chakapuli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chakapuli
Chakapuli.jpg
JinisStew
Woworan pokokLamb or veal, onions, cherry plums, dry white wine, potatoes, tarragon leaves, herbs, garlic
Buku masakan: Chakapuli  Médhia: Chakapuli

Chakapuli ( Basa Géorgia: ჩაქაფული ) minangka wong Georgia [1] [2] [3] [4] rebus . Iki dianggep minangka salah sawijining sajian sing paling populer ing Georgia.

Preparasi[besut | besut sumber]

Iki digawe saka daging domba utawa daging sapi, bawang, godhong tarragon, plum ceri utawa tkemali (saus plum ceri), anggur putih garing, jamu seger campuran (peterseli, mint, dill, ketumbar ), papak lan uyah. [5] Chakapuli uga bisa digawe nganggo daging sapi utawa jamur tinimbang wedhus. [6]

Cabe sing dicincang digodhog nganggo anggur putih ing wajan sing jero banjur wajan dilebokake ing oven lan dimasak alon-alon sajrone 1,5 jam. Sawise proses iki, domba diaduk ing saos tkemali lan sayuran ijo sing dicincang, bawang putih ditambahake. Piring kasebut masak 5 menit maneh ing oven lan ngaso suwene 5 menit sadurunge disajikake. [7] [8]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Darra Goldstein, The Georgian Feast: The Vibrant Culture and Savory Food of the Republic of Georgia, p. 87
  2. Tim Burford, Georgia, p. 74
  3. Семенова С.В. Грузинская кухня, p. 16
  4. Любомирова К. Постные блюда из мультиварки, p. 14
  5. "Georgian Recipes: Chakapuli". Georgia About. Dibukak ing 6 March 2015.
  6. Author, No. "Chakapuli with lamb and wine". GeorgianJournal. Dibukak ing 2018-12-05.
  7. Darra Goldstein, The Georgian Feast: The Vibrant Culture and Savory Food of the Republic of Georgia, p. 87
  8. Author, No. "Chakapuli with lamb and wine". GeorgianJournal. Dibukak ing 2018-12-05.