Carrie (2013 film)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Carrie
Carrie Domestic One-sheet.jpg
Poster layar jembar
Disutradarani Kimberly Peirce
Diprodhuseri Kevin Misher
Dibintangi Chloë Grace Moretz
Judy Greer
Portia Doubleday
Alex Russell
Gabriella Wilde
Julianne Moore
Dimusiki Marco Beltrami
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Metro-Goldwyn-Mayer
Screen Gems
Tanggal metu
Oktober 18, 2013 (2013-10-18)
Suwéné
99 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman $30 yuta
Kalarisan $78,566,619

Carrie ya iku salah siji filem medeni supranatural saka Amérika taun 2013. Filem iki digawé minangka adhaptasi kaping telu saka Stephen King's "Carrie (1974 novèl)", lan digawé déning MGM lan Layar Gems. Filem kang ditayangake ing tanggal 18 Oktober 2013, dibintangi Chloe Moretz minangka "Carrie White", lan Julianne Moore minangka ibu Carrie, Margaret White. Filem iki disutradarai déning Kimberly Peirce, lan skenario diadaptasi déning Lawrence D. Cohen lan Roberto Aguirre-Sacasa.

Carita ringkes[besut | besut sumber]

Margaret White (Julianne Moore) urip dhèwèkan ing omahé. Wanita kang duwé sipat agamais iki duwé anak wédok. Inga tine ana kepinginan matèni jabang bayi nanging ora sida. 18 taun wis kliwat, anak wedoke "Carrie White" (Chloe Moretz), wis gedhé, dadi anak wédok kang isinan, ora duwé kapercayaan marang awake dhéwé. Carrie uga wis arep lulus saka SMA Ewen ing Maine. Sawinjine dina bubar ulah raga ing sekolahan, Carrie menstruasi sing pisanan. Nanging dhèwèké keweden, rumangsa dhweke getihen arep mati. Ngerti kanca-kancane malah diguyu lan digodha. Ana kancane sing arane Bully Chris Hargensen (Portia Doubleday) nyoting kadadéan mau lan videone dikirim ing YouTube.

Pranala njaba[besut | besut sumber]