Carrie (2013 film)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Carrie
Carrie Domestic One-sheet.jpg
Poster layar jembar
Sutradhara Kimberly Peirce
Prodhuser Kevin Misher
Paraga Chloë Grace Moretz
Judy Greer
Portia Doubleday
Alex Russell
Gabriella Wilde
Julianne Moore
Pamusik Marco Beltrami
Kumpeni
pamrodhuksi
Dhistributhor Metro-Goldwyn-Mayer
Screen Gems
Surya babaran
Oktober 18, 2013 (2013-10-18)
Wektu main
99 menit
Nagara Flag of the United States
Basa Inggris
Rantaman $30 yuta
Kalarisan $78,566,619

Carrie ya iku salah siji filem medeni supranatural saka Amerika taun 2013. Filem iki digawé minangka adhaptasi kaping telu saka Stephen King's "Carrie (1974 novel)", lan digawé déning MGM lan Layar Gems. Filem kang ditayangake ing tanggal 18 Oktober 2013, dibintangi déning Chloe Moretz minangka "Carrie White", lan Julianne Moore minangka ibu Carrie, Margaret White. Filem iki disutradarai déning Kimberly Peirce, lan skenario diadaptasi déning Lawrence D. Cohen lan Roberto Aguirre-Sacasa.

Crita ringkes[sunting | besut sumber]

Margaret White (Julianne Moore) urip dhewekan ing omahe. Wanita kang nduweni sipat agamais iki nduweni anak wedok. Inga tine ana kepinginan mateni jabang bayi nanging ora sida. 18 taun wis kliwat, anak wedoke "Carrie White" (Chloe Moretz), wis gedhe, dadi anak wedok kang isinan, ora nduweni kapercayaan marang awake dhewe. Carrie uga wis arep lulus saka SMA Ewen ing Maine. Sawinjine dina bubar ulah raga ing sekolahan, Carrie menstruasi sing pisanan. Nanging dheweke keweden, rumangsa dhweke getihen arep mati. Ngerti kanca-kancane malah diguyu lan digodha. Ana kancane sing arane Bully Chris Hargensen (Portia Doubleday) nyoting kedadean kasebut lan videone dikirim ing YouTube.

Pranala njaba[sunting | besut sumber]