Carl Benz

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Karl Benz
Carl-Benz coloriert.jpg
Lair (1844-11-25)Nopèmber 25, 1844
Mühlburg (Karlsruhe)
Pati April 4, 1929(1929-04-04) (umur 84)
Ladenburg
Bangsa German
Wiyata University of Karlsruhe
Bojo Bertha Ringer
Anak 5, Eugen, Richard, Clara, Ellen, Thilde
Wong tuwa Johann George Benz (father), Josephine Vaillant (mother)
Karya
Proyèk wigati founded Mercedes-Benz
Disain wigati Benz Patent Motorwagen
Kamajuan wigati gasoline-powered automobile
Karl Friedrich Benz

Karl Friedrich Benz 1844-1929, punika satunggiling insinyur saking Jerman. Piyambakipun misuwur anggènipun nyiptakaken mesin pangobongan lebet (basa Indonesia: mesin pembakaran dalam) ing warsa 1885.

Uga pirsani liyane[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]



Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Carl_Benz&oldid=816767"