Captain America: The Winter Soldier

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Captain America: The Winter Soldier
Gambar:Captain America The Winter Soldier.jpg
Theatrical release poster
Disutradarani
DiprodhuseriKevin Feige
Diskénariyoni
Adhedhasar
Dibintangi
DimusikiHenry Jackman
SinématografiTrent Opaloch
Dibesut déning
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningWalt Disney Studios
Motion Pictures
Tanggal metu
  • Maret 13, 2014 (2014-03-13) (El Capitan Theatre)
  • April 4, 2014 (2014-04-04) (United States)
Suwéné
136 minutes[1]
NagaraUnited States
BasaInggris
Rantaman$170–177 million[2][3]
Kalarisan$714.3 million[2]

Captain America: The Winter Soldier yaiku film superhero Amerika saka Marvel Comics terbitan Captain America, kang digawe dening Marvel Studios lan ditayangke dening Walt Disney Studios Motion Pictures . Punika minangka sekuel ing film 2011 Captain America: The First Avenger lan film kesembilan Marvel Cinematic Universe (MCU). Iki disutradarani dening Anthony lan Joe Russo, ditulis dening Christopher Markus lan Stephen McFeely, dibintangi Chris Evans, Scarlett Johansson, Robert Redford lan Samuel L. Jackson . Ing Kapten Amerika: Prajurit Mangsa, Kapten Amerika lan Black Widow nyatu kanggo mungkasi mungsuh ing ndhelikake kemul ing Washington DC . Captain America: The Winter Soldier bakal dirilis tanggal 2 April 2014 kanggo Indonesia lan 4 April 2014 kanggo Amerika Serikat.

Captain America: The Winter Soldier premiered ing Los Angeles ing Maret 13, 2014. Iki sitayangke inginternasional ing tanggal 26 Maret 2014, lan ing Amerika Utara tanggal 4 April 2014, ing 2D, 3D, lan IMAX 3D . Film kasebut dadi sukses, nyithak luwih saka $ 714 yuta ing saindhenging donya. Nominasi iki uga ditampa nominasi Academy Award kanggo Best Visual Effects. Sekuel sing dijuluki Kapten Amerika: Perang Sipil uga diarahake dening sedulur Russo sing dirilis tanggal 6 Mei 2016.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Chris Evans minangka Steve Rogers / Kapten Amerika
  • Samuel L. Jackson minangka Nick Fury
  • Scarlett Johansson minangka Natasha Romanoff / Black Widow
  • Robert Redford minangka Alexander Pierce
  • Sebastian Stan minangka Bucky Barnes / Winter Soldier [4]}}
  • Anthony Mackie minangka Sam Wilson / Falcon
  • Cobie Smulders minangka Maria Hill
  • Frank Grillo minangka Brock Rumlow
  • Maximiliano Hernández minangka Jesper Sitwel
  • Emily VanCamp minangka Sharon Carter / Agent 13
  • Hayley Atwell minangka Peggy Carter
  • Toby Jones minangka Arnim Zola
  • Callan Mulvey minangka Jack Rollins
  • Georges St-Pierre minangka Georges Batroc

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Captain America: The Winter Soldier (2014)". British Board of Film Classification. Diarsip saka asliné ing March 13, 2014. Dijupuk March 13, 2014. 
  2. a b "Captain America: The Winter Soldier (2014)". Box Office Mojo. Dijupuk November 15, 2015. 
  3. 2014 Feature Film Study (PDF) (Report). FilmL.A. Inc. k. 17. Dijupuk November 11, 2017. 
  4. "'Captain America: The Winter Soldier’ Character Bios, Fun Facts (Minor Spoilers)". Stitch Kingdom. February 14, 2014. Diarsip saka sing asli ing February 16, 2014. Dijupuk February 15, 2014. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]