Capocollo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Capocollo
Coppa de Corse - Coppa di Corsica - 002.jpg
A Capocollo
Buku masakan: Capocollo  Médhia: Capocollo

Capocollo [1] ( palafalan jroning basa Italia: [kapoˈkɔllo] ), [2] koppa (palafalan jroning basa Italia: [ˈkɔppa] ), [3] (ing gabagool US, [4] utawa capicola) punika salah sawijining jinis olahan tradisional Italia lan Korsika daging babi Motong kadhemen ( salume ) digawe saka garing-nambani otot mlaku saka gulu menyang rib papat utawa kaping lima saka Pundhak utawa gulu daging babi. Iki minangka salume otot kanthi otot, garing sing ditambani, lan biasane diiris tipis banget. Iki padha karo ham utawa prosciutto sing luwih dikenal, amarga kalorone kalebu daging babi sing adhem saka daging babi sing digunakake ing sajian sing padha. Iki ora dikepengini kaya umume ham.

Ing njaba Eropa, capocollo dikenalake menyang Argentina dening para imigran Italia, kanthi jeneng bondiola utawa bondiola curada .

Sepotong Coppa Spécialité Corse (Corsica): Jumlah lemak putih sing seimbang penting kanggo rasa lan tenderness.
Irisan Capocollo di Martina Franca disajeni karo ara

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Gillian Riley. "Capocollo." The Oxford Companion to Italian Food. Oxford University Press, 2007. p. 100. ISBN 9780198606178
  2. Canepari, Luciano. "Dizionario di pronuncia italiana online". dipionline.it. Dibukak ing 22 September 2019.
  3. Canepari, Luciano. "Dizionario di pronuncia italiana online". dipionline.it. Dibukak ing 22 September 2019.
  4. Dan Nosowitz. "How Capicola Became Gabagool: The Italian New Jersey Accent, Explained." Atlas Obscura. 5 November, 2015. Retrieved 20 September 2016.