Kanton St. Gallen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Canton St. Gallen)
Jump to navigation Jump to search
St. Gallen
Lambang Kanton St. Gallen
Peta Swiss nuduhaké Kanton St. Gallen
Ibu kutha St. Gallen
Wilayah 2026 km² (Peringkat angka 6)
Titik paling dhuwur Ringelspitz 3248 m
Cacah pedunung (2006) 461.810 (Peringkat angka 5)
223 /km²
Bergabung 1803
Singkatan SG
Basa Jerman
Eksekutif Regierungsrat (7)
Legislatif Kantonsrat (180)
Kuthamadya 90 buah
Distrik 8 Wahlkreise
Situs resmi www.SG.ch
Peta Kanton St. Gallen

Kanton St. Gallen (basa Prancis: Saint-Gall, basa Italia: San Gallo, basa Romansh: Son Gagl) iku sawijining kanton ing Swiss kang duwé wiyar wewengkon 2.026 km² lan populasi 452.600 jiwa (2003). Kutha krajané ya iku St. Gallen.

Konstituante lan kuthamadya[besut | besut sumber]

Abdeckung-Furkels.jpg
Wahlkreise

Kanton iki kapérang dadi sapérangan konstituante (Wahlkreise), kang nggantèkaké distrik (Bezirke) nalika tanggal 1 Januari 2003: