Candhi Tawang Alon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Candhi Tawang Alon manggon ana ing Désa Talon, Kacamatan Sedati, Kabupatèn Sidaharja.[1] Candhi iki kawangun saka watu bata, lan ing sadhuwure lemah kang undhuk-undhukan kira-kira 300 m arah kidul saka dalan Désa Buncitan.[1] Lemah ing sacedhake candhi dikeruk déning warga lan digunaake kanggo yasa dalan tol.[1] Wangunan candhi kang isih wutuh ya iku awak candhi sing duwé wangun kothak,kanti ukuran 5x5 m, lan dhuwure 2,5 m.[1] Candhi iki duwé bilik kanthi jerone 2,20 m, déné ing pérangan temboke ana penampil.[1] Tatanan bata ing sisih wétan sampun ana sing runtuh, déné sisih kidul wétan wis rumpil, semana uga ing sisih lor kulon ana bata sing wus runtuh.[1]

  1. a b c d e f Renville Siagan (penyusun) (2001). CANDI sebagai warisan seni dan budaya Indonésia. Yogyakarta: Gadjah Mada University Press. k. 198. ISBN 979-97121-0-6.