Candhi Dièng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Candhi Dièng ya iku kompleks candhi kang asifat Siwa, kang mapan ing dataran tinggi Dièng (Dihyang), ya iku ing désa Dièng, kalurahan Dieng Kulon, Kacamatan Batur, Kabupatèn Banjarnegara, Jawa Tengah.[1][2] Candhi-candhi ing komplek Dièng saiki cacahé sautara 8 candhi, kang asalé saka abad VIII-IX. Ing komplek iku tinemu prasasti kang duwé angka taun 713 Saka utawa 809 Masehi. Candhi-candhi ing Dieng dijenengi wayang, ya iku Candhi Arjuna, Candhi Semar, Srikandi, Puntadéwa, Sembadra, Bima, Dwarawati, Gatotkaca.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. I.G.N Anom (redhaksi) (1996). Hasil Pemugaran dan Temuan Benda Cagar Budaya PJP I. Jakarta: Departemen Pendidikan dan Kebudayaan. k. 120. 
  2. jagadkejawen.com:Candhi Dieng (diaksès tanggal 6 Sèptèmber)

Pranala njaba[besut | besut sumber]