Candakarana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Candakarana iku kaya déné bausastra (kamus) utawa ensiklopedhia kang wiwitan dhéwé ing jaman Jawa kuna. Kitab iki katulis abad ke-8 Masehi.

Para nimpuna nduga yèn kitab iki luwih enom amarga ing kéné wis kapacak jeneng Syailendra, kamangka raja kang gawé candhi Barabudhur iki mimpin ing pungkasane abad ke-8.

Kitab iki katulis ana godhong tal, isiné wulangan tembang (nyanyian)kang kasusun cara Indu.[1]

Catethan suku[besut | besut sumber]

  1. [Kepustakaan Djawa, 1952, Prof. Dr.R M.Ng. Poerbatjaraka dan Tardjan, Jakarta: Penerbit Djambatan]