Caldo galego

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Caldo gallego - juantiagues.jpg

Caldo galego utawa mung caldo (ing basa Galicia ), uga dikenal minangka caldo gallego (ing basa Spanyol ), sing tegesé "duduh kaldu Galicia", minangka sajian sup tradisional saka Galicia . [1] Iku padha karo caldo verde, banget populer ing negara tetanggan Portugal .

Bahan kalebu repolo ( kubis ), verzas ( sayuran ijo ), grelos (rapini), utawa navizas (sayuran lobak manis); kentang; kacang buncis putih ; lan marang (lemak). Kajaba iku, bisa ngemot daging babi lemak, chorizo, ham, utawa daging babi ( compango ).Disajikake panas minangka wiwitan, asring minangka bagéan saka xantar (nedha awan), lan kadhangkala nedha bengi. Sacara tradisional, biasane disedhiyakake ing cuncas (mangkuk bumi).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Caldo Gallego - Recipes". Cooks.com. Dibukak ing 2 October 2018.