Cakra (ajaran Hindhu)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Ana ing ajaran Hindhu lan sapérangan kabudayan Asia sing magepokan klawan Hinduisme, '’’cakra’’’ iku pusating prana metafisik lan/utawa biofisik sajeroning awak manungsa.

Ètimologi[besut | besut sumber]

Tembung "cakra" iku saka basa Sanskerta sing artiné "rodha" utawa "bunderan" (uga tembung-tembung sing magepokan klawan rong tembung mau), lan ana kalané uga kagandhengaké karo '’rodhaning urip.’’