Cakra (ajaran Hindhu)

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Ana ing ajaran Hindu lan sapérangan kabudayan Asia sing magepokan klawan Hinduisme, '’’cakra’’’ iku pusating prana metafisik lan/utawa biofisik jroning awak manungsa.

Etimologi[besut | besut sumber]

Tembung "cakra" iku seka basa Sanskerta sing artiné "rodha" utawa "bunderan" (uga tembung-tembung sing magepokan klawan rong tembung mau), lan ana kalané uga kagandhengaké karo '’rodhaning urip.’’