Cakra (ajaran Hindhu)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ana ing ajaran Hindhu lan sapérangan kabudayan Asia sing magepokan klawan Hinduisme, '’’cakra’’’ iku pusating prana metafisik lan/utawa biofisik sajeroning awak manungsa.

Ètimologi[besut | besut sumber]

Tembung "cakra" iku saka basa Sanskerta sing artiné "rodha" utawa "bunderan" (uga tembung-tembung sing magepokan klawan rong tembung mau), lan ana kalané uga kagandhengaké karo '’rodhaning urip.’’