Cakar mamalia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kancing ngarep sisih tengen sing nuduhake A) cakar, B) bantalan digital, C) pad metacarpal, D) cakar embun, E) pad karpal.

Cakar minangka bagean saka sikil sing lembut kayata mamalia, umume quadruped, sing duwe cakar .

Cakar kasebut ditandhani karo epidermis tipis, pigmen, keratinised, tanpa rambut tanpa nutupi jaringan kolagen subkutaneus lan jaringan adiposa, sing nggawe bantalan. Bantalan iki minangka bantal kanggo anggota sikil sing ngemot beban. Cakar kasebut kalebu metacarpal utawa pad palmar (forelimb) gedhe utawa metararsal utawa pad plantar (punggung) lan umume papat bantalan digital sing ngemot beban, sanajan ana lima utawa enem driji sikil ing kucing kucing lan bruwang (kalebu panda raksasa ). A carpal pad uga ditemokaké ing forelimb kang digunakake kanggo tambahan doyo tarik nalika mandheg utawa mudhun slope ing digitigrade spesies. Tambahan dewclaws uga ana. Cakar kasebut uga kalebu cakar kaya cucuk ing saben digit . Sanajan biasane tanpa rambut, kewan tartamtu duwe wulu ing tlapak sikil. Tuladhane yaiku panda abang, sing tlapukane sing wulune bisa mbantu insulasi ing papan salju.


Kewan kanthi cakar[besut | besut sumber]