Cagar Budaya Sangiran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Musiyum Sangiran ing Sragèn

7°27′23″S 110°50′6″E / 7.45639°S 110.83500°E / -7.45639; 110.83500

Situs Manusia Purba Sangiran
Sangiran 17-02.JPG
Situs Warisan Donya UNESCO
Paugeran iii, vi
Rujukan 593
Prasasti 1996 (Sèsi ke-20)

Cagar Budaya Sangiran ya iku situs arkeologi ana ing Jawa, Indonesia. Ambane Area Situs Sangiran kurang luwih 48 km², 15 kilomèter sisih lor Surakarta sakiwa-tengené lembah kali Bengawan Sala lan kaki gunung Lawu. Panggone Situs Sangiran kanthi administratif kalebu ana ing Kabupatèn Sragen lan Karanganyar.[1] Situs Sangiran mangrupa salah siji situs manungsa purba sing gedhé dhéwé lan paling wigati ana ing donya. Nang Situs Sangiran wes ditemukno kabehe 100 fosil manugsa purba (Homo Eractus) kang padha 50% luwih temonan fosil Homo Eractus ana ing donya, lan luwih akèh manèh nganti 60% sing ditemokno ana ing Indonesia. Mulane Situs iki duwé aji kasejarahan lan ngèlmu kawruh. Situs Sangiran wis ditetepno dadi daerah Cagar Budaya. Kaliyan manèh, UNESCO wes netepno Sangiran dadi Warisan Budaya Dunia (World Culture Heritage). Sangiran Miturut UNESCO (1995) "Sangiran diakoni déning para ilmuwan kanggo dadi salah siji situs sing paling wigati ing donya gae melajari fosil manungsa, disejajarno karo situs Zhoukoudian (Cina), Willandra Lakes (Australia), Olduvai Gorge (Tanzania), lan Sterkfontein (Afrika Selatan), lan luwih apik saka liyan-liyané."[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Situs Warisan Dunia di Indonesia