Arkéologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Arkeologi)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Arkéologi saka basa Yunani archaeon (jaman kuna) lan logos (ngèlmu) iku aliran ngèlmu sing nyinaoni barang-barang tinggalan saka jaman mbiyèn. Béda karo sajarah utawa ngèlmu histori sing nyinaoni barang-barang saka buku-buku utawa sumber tetulisan, arkéologi nyinaoni saka patemonan barang-barang utawa uga mau material culture.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.