Arkéologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Arkeologi)

Arkéologi saka basa Yunani archaeon (jaman kuna) lan logos (ngèlmu) iku aliran ngèlmu sing nyinaoni barang-barang tinggalan saka jaman mbiyèn. Béda karo sajarah utawa ngèlmu histori sing nyinaoni barang-barang saka buku-buku utawa sumber tetulisan, arkéologi nyinaoni saka patemonan barang-barang utawa uga kasebut material culture.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Arkéologi&oldid=1048657"