Bursa Èfèk Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bursa Èfèk Indonésia
Stock exchange
Diyasa 1912
Kantor gedhé Jakarta, Indonésia
Wong kunci
Ito Warsito, Dirut
Sana jaringan www.bei.co.id

Bursa Èfèk Indonésia (dicekak BEI, utawa Indonésia Stock Exchange (IDX)) iku bursa asil penggabungan saka Bursa Èfèk Jakarta (BEJ) karo Bursa Èfèk Surabaya (BES). Kanggo èfèktivitas operasional lan transaksi, Pamaréntah mutusaké nggabung Bursa Èfèk Jakarta minangka pasar saham karo Bursa Èfèk Surabaya minangka pasar obligasi lan derivatif.[1] Bursa asil penggabungan iki wiwit operasi tanggal 1 Dhésèmber 2007.[2][3]

BEI migunakaké sistem perdagangan Jakarta Automated Trading System (JATS) wiwit 22 Mèi 1995, nggantèkaké sistem manual sing dianggo sadurungé.[4] Sistem JATS iki direncanakaké bakal diganti nganggo sistem anyar ya iku OMX.

Pusat Bursa Èfèk Indonésia dumunung ing Kawasan Niaga Sudirman, Jl. Jend. Sudirman 52-53, Semanggi, Jakarta Kidul

Indèks saham[besut | besut sumber]

Kanggo mènèhi informasi sing luwih pepak ngenani perkembangan bursa marang publik, BEI nyebaraké data perobahan rega saham liwat media cithak lan èlèktronik. Siji indikator perobahan rega saham kasebut ya iku indèks rega saham. Wektu iki, BEI duwé pitung werna indèks saham:[5]

  1. IHSG, migunakaké kabèh saham kacathet minangka komponèn kalkulasi Indeks.
  2. Indèks Sèktoral, migunakaké kabèh saham sing mlebu sajeroning saben sèktor.
  3. Indèks LQ45, migunakaké 45 saham kapilih sawisé ngliwati sawetara tahapan selèksi.
  4. Indèks Individual, minangka Indeks kanggo saben saham didhasaraké rega dhasar.
  5. Jakarta Islamic Index, minangka Indèks perdagangan saham syariah.
  6. Indèks Papan Utama lan Papan Pengembangan, indèks sing didhasaraké marang kelompok saham sing kacathet ing BEI ya iku golongan Papan Utama lan Papan Pangembangan.
  7. Indèks Kompas100, migunakaké 100 saham pilihan koran Kompas.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]