Bursa Èfèk Indonesia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bursa Èfèk Indonesia
Jenis Stock exchange
Didirikan 1912
Kantor pusat Jakarta, Indonesia
Tokoh penting Ito Warsito, Dirut
Situs web www.bei.co.id

Bursa Èfèk Indonesia (dicekak BEI, utawa Indonesia Stock Exchange (IDX)) iku bursa asil penggabungan saka Bursa Èfèk Jakarta (BEJ) karo Bursa Èfèk Surabaya (BES). Kanggo èfèktivitas operasional lan transaksi, Pamaréntah mutusaké nggabung Bursa Èfèk Jakarta minangka pasar saham karo Bursa Èfèk Surabaya minangka pasar obligasi lan derivatif. [1] Bursa asil penggabungan iki wiwit operasi tanggal 1 Desember 2007.[2] [3]

BEI migunakaké sistem perdagangan Jakarta Automated Trading System (JATS) wiwit 22 Mei 1995, nggantèkaké sistem manual sing dianggo sadurungé.[4] Sistem JATS iki direncanakaké bakal diganti nganggo sistem anyar yaiku OMX.

Pusat Bursa Èfèk Indonesia dumunung ing Kawasan Niaga Sudirman, Jl. Jend. Sudirman 52-53, Semanggi, Jakarta Kidul

Indèks saham[sunting | sunting sumber]

Kanggo mènèhi informasi sing luwih pepak ngenani perkembangan bursa marang publik, BEI nyebaraké data pergerakan rega saham liwat media cithak lan èlèktronik. Siji indikator pergerakan rega saham kasebut yaiku indèks rega saham. Wektu iki, BEI nduwèni pitung werna indèks saham:[5]

  1. IHSG, migunakaké kabèh saham kacathet minangka komponèn kalkulasi Indeks.
  2. Indèks Sèktoral, migunakaké kabèh saham sing mlebu jroning saben sèktor.
  3. Indèks LQ45, migunakaké 45 saham kapilih sawisé ngliwati sawetara tahapan selèksi.
  4. Indèks Individual, minangka Indeks kanggo saben saham didhasaraké rega dhasar.
  5. Jakarta Islamic Index, minangka Indèks perdagangan saham syariah.
  6. Indèks Papan Utama lan Papan Pengembangan, indèks sing didhasaraké marang kelompok saham sing kacathet ing BEI yaiku klompok Papan Utama lan Papan Pangembangan.
  7. Indèks Kompas100, migunakaké 100 saham pilihan koran Kompas.

Catatan sikil[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]