Burrata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Burrata keju ing salad

Burrata ( palafalan jroning basa Italia: [burˈrata] ) yaiku keju susu sapi Italia (sok-sok susu kebo ) digawe saka mozzarella lan krim . [1] Selubung njaba yaiku keju sing padhet, nanging ing njerone ngemot stracciatella lan krim, menehi tekstur alus lan alus. Iki khas Apulia .

Burrata diwiwiti kaya mozzarella lan keju liyane, kanthi rennet digunakake kanggo nyusut susu sing anget. Boten kados keju liyane, Nanging, ing mozzarella seger curds sing nggebyur panas whey utawa entheng salted banyu, kneaded, lan ditarik kanggo berkembang strings menowo melar ( pasta filata ), banjur shaped.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Contini, M.; Contini, P. (2012). Valvona & Crolla: A Year at an Italian Table. Ebury Publishing. p. 195. ISBN 978-1-4481-4783-0. Dibukak ing 11 December 2017.