Bun cha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Bún Chả
Panggonan asalVietnam
Tlatah utawa prajaHanoi
Woworan pokokRice vermicelli, grilled pork, fresh herbs, nước chấm
Ènergi panganan
(per ajangan)
Bún Chả kcal
Buku masakan: Bún Chả  Médhia: Bún Chả

Bún chả ( Vietnamese:  ) minangka panganan Vietnam, sing dianggep asalé saka Hanoi, Vietnam.[1] Bún chả disuguhaké daging babi lemak bakar ( chả ) kanthi piring mi sing digoreng putih ( bún ), lan bumbon sing diisi santen. Sajian kasebut diterangaké ing taun 1959 dening penulis panganan Vietnam Vu Bang (1913-19194) sing nggambaraké Hanoi minangka kutha "transfixed by bún chả." Restoran kapisan ing Hanoi yaiku ing Gia Ngư, Distrik Hoàn Kiếm, ing Old Quarter ing Hanoi.[2][3][4]

Bún chả asalé lan tetep misuwur ing Hanoi. Ing njaba Hanoi, ing kabèh wilayah Vietnam, sajian sega vermicelli lan daging panggang sing diarani bún thịt nướng .

Bahan[besut | besut sumber]

Daging panggang kanggo bun cha

Bún chả dumadi saka pirang-pirang bahan, yaiku:[5]

  1. Daging: Pundhak daging babi cincang kanggo nggawe daging giling, weteng daging babi.
  2. Beras vermicelli
  3. Saos: saos iwak sing diencerké nganggo gula, jus lemon, cuka, kaldhu, bawnag rajang, lombok, lsp.
  4. Sayuran : kates ijo (utawa wortel, bawang, kohlrabi ).
  5. Jamu seger: kubis, basil Láng, ramuan sawah (ngổ), kacang buncis, balm Vietnam (kinh giới).
  6. Piring sisih: papak ulig, lombok uler, cuka, lada sing digiling, jeruk abang.

Deloken sisan[besut | besut sumber]

  • Bún thịt nướng

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Daniel Hoyer (194), Culinary Vietnam, Gibbs Smith, kc. 102, ISBN 978-1-4236-0320-7, dibukak ing 2011-01-21
  2. Thanh Nien A bún chả that could wake the dead – Resurrecting a dead writer’s dream meal in Ho Chi Minh City 2 March 2012
  3. Ann Lee The Little Saigon Cookbook "Bún chả"
  4. Andrea Nguyen Into the Vietnamese Kitchen "Bún chả"
  5. "How to make Hanoi bun cha" . Nghệ thuật ẩm thực. Diarsip saka sing asli ing 22 June 2015. Dibukak ing 23 June 2015.