Buku elektronik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Buku elektronik (umum disingkat e-Buku utawa ebooks) utawa buku digital versi elektronik saka buku. Yen buku umume kasusun saka koleksi saka kertas kang isiné ngemot teks utawa gambar, banjur buku elektronik isiné ngemot informasi digital kang uga awujud teks utawa gambar. Saiki buku elektronik dikarepake utawa diminati amarga saka ukurane kang cilik yen dibandhingake karo buku, lan uga umume duwé fitur search utawa panggolekan, saengga tembung ing buku elektronik bisa cepet digolèki lan ketemu.

Ana macem-macem format buku elektronik  populer, antara liya, ya iku teks polosan, pdf, jpeg, doc  lan html. Saben format nduwenii kaluwihan lan kakurangan dhewe-dhewe, lan uga gumantung saka piranti kang digunakake kanggo maca buku elektronik.

Format buku elektronik[besut | besut sumber]

Ana macem-macem format buku elektronik kang akèh digunakake. Popularitas umume gumantung maring kasediyan saka macem-macem buku elektronik ana ing sajrone format kasebut lan gampange piranti lunak kang digunakake kanggo maca jinis format kasebut kang dijupuk.

Sumber buku elektronik[besut | besut sumber]

Ana macem-macem sumber buku elektronik kang bisa digolèki ing Internet, arep kang gratis utawa kang mbayar luwih dhisik sadurungé bisa kanggo akses.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]