Buginese (blok Unicode)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Buginese
JangkauanU+1A00..U+1A1F
(32 cecek kodhe)
BidhangBMP
AksaraBugis
Alfabèt utamaBugis
Kaanggo30 cecek kodhe
Ora kaanggo2 cecek kodhe
Sajarah gagraging Unicode
4.130 (+30)
Cathetan: [1][2]

Buginese ya iku blok Unicode kang ngemu karakter kanggo panulisan basa Bugis ing Pulo Sulawesi.

Blok[besut | besut sumber]

Buginese[1][2]
Kart kodhe resmi Unicode Consortium (PDF)
  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F
U+1A0x
U+1A1x ◌ᨗ ◌ᨘ  ᨙ◌ ◌ᨚ ◌ᨛ
Cathetan
1. ^ Per Unicode gagrag 13.0
2.^ Warna klawu tegesé cecek kodhe kothong

Sajarah[besut | besut sumber]

Dhokumèn magepokan Unicode ing ngisor iki nyathet ancas lan prosès panentu karakter tartamtu ing blok Buginese:

Gagrag Cecek kodhe pungkasan[a] Cacah ID L2 ID WG2 Dhokumèn
4.1 U+1A00..1A1B, 1A1E..1A1F 30 L2/98-021 N1657 Everson, Michael (1997-12-08), Proposal to encode Buginese in ISO/IEC 10646
L2/98-070 Aliprand, Joan; Winkler, Arnold, "3.A.2. item e. Buginese", Minutes of the joint UTC and L2 meeting from the meeting in Cupertino, February 25-27, 1998
L2/98-286 N1703 Umamaheswaran, V. S.; Ksar, Mike (1998-07-02), "8.9.1", Unconfirmed Meeting Minutes, WG 2 Meeting #34, Redmond, WA, USA; 1998-03-16--20
L2/99-011 N1930 Everson, Michael (1998-11-24), Revised proposal for encoding the Buginese script in the UCS
L2/03-191 N2588 Everson, Michael (2003-06-09), Final proposal for encoding the Buginese script in the UCS
L2/03-253 Kai, Daniel (2003-08-13), Lepcha, Limbu, Syloti, Saurashtra, Tai Le and Bugis Proposals
L2/03-254 Kai, Daniel (2003-08-13), Introduction to the Bugis Script
L2/03-320 N2633R Everson, Michael (2003-10-05), Revised final proposal for encoding the Lontara (Buginese) script in the UCS
L2/13-011 Moore, Lisa (2013-02-04), "Consensus 134-C4", UTC #134 Minutes, Change the general category and bidi class of U+1A1B BUGINESE VOWEL SIGN AE to "Mn" and "NSM", for Unicode 6.3.
  1. Cecek kodhe lan jeneng karakter kang diusulaké bokmanawa ora padha mawa cecek kodhe lan jeneng pungkasan

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Unicode character database". The Unicode Standard. Dibukak ing 2016-07-09.
  2. "Enumerated Versions of The Unicode Standard". The Unicode Standard. Dibukak ing 2016-07-09.