Buda ing Polen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stupa ing Darnków

Agama Buda ing Polen asalé lagi ana wiwit awal abad kaping-20 nalika nagara iki miwiti gayutan karo nagara-nagara Asia-Wétan kaytata Tiongkok, Jepang, lan Koréa. Sawisé Perang Donya II, wong-wong Polen ing tanah sabrang akèh sing mlebu agama Buda utawa nggabung karo organisasi Buddhis. Banjur sawisé rejim komunis ing Polen sirna sawisé taun 1989, agama iki bisa tumuwuh ing swasana sing luwih toleran. Saiki cacahé wong Buda ing Polen kira-kira 5.000 jiwa.

Saiki kabèh madahab agama Buda bisa tinemu ing Polen, kalebu Theravada, Mahayana (Zen lan Jodo Shinshu) sarta Buda Tibet.

Ing Mèi 2004, Dalai Lamakaping XIV; Tenzin Gyatso mbuka pérangan Buda ing Kapustakan Pomerania ing Szczecin (Stettin).