Brave (filem 2012)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Brave ya iku filem fantasi animasi komputer animasi Amérika Serikat sing diprodhuksi déning Pixar Animation Studios lan dirilis déning Walt Disney Pictures . Iki disutradarani déning Mark Andrews lan Brenda Chapman lan co-sutradara déning Steve Purcell . Crita iki ditulis déning Chapman, kanthi skenario Andrew, Purcell, Chapman lan Irene Mecchi. Filem iki diprodhuksi déning Katherine Sarafian, karo John Lasseter, Andrew Stanton, lan Pete Docter minangka produser eksekutif. Fitur panggon suara filem kasebut yaiku Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson, Julie Walters, Robbie Coltrane, Kevin McKidd, lan Craig Ferguson. Filem kasebut mapan ana ing Skotlandia, nyritakaké crita putri sing jenenge Merida sing mbantah adat istiadat lawas, nyebabaké kekacauan ing kerajaan.

Chapman narik inspirasi kanggo crita filem saka hubungané karo putriné dhéwé. Co-sutradara karo Mark Andrews, Chapman dadi direktur wadon pisanan Pixar.[1] Kanggo nggawé visual sing paling rumit, Pixar nulis ulang sistem animasi sing kaping pisanan ing 25 taun.[2][3][4] Brave iku filem pisanan nggunakaké format swara Dolby Atmos .

Brave diputer pisanan ing 10 Juni 2012, ing Festival filem Internasional Seattle, lan dirilis ing Amerika Utara ing 22 Juni 2012, kanggo review positif lan sukses ana ing box office. Filem kasebut ngasilake Academy Award,[5][6] Golden Globe,[7] lan BAFTA Award kanggo Best Animated Feature filem.[8] Sadurungé fitur kasebut sacara teater yaiku filem pendek kanthi irah-irahan La Luna, disutradarani déning Enrico Casarosa .[9]

Gawe swara[besut | besut sumber]

Billy Connolly (tengah) ing perdana filem Australia ing Festival filem Sydney [10]
  • Kelly Macdonald minangka Merida
    • Peigi Barker minangka Young Merida.
  • Emma Thompson Ratu Elinor,[1]
  • Billy Connolly minangka Raja Fergus,[1] raja Dunbroch lan bapa biyung Merida.
  • Julie Walters minangka Penyihir,[1]
  • Robbie Coltrane minangka Lord Dingwall.[1]
  • Kevin McKidd minangka Lord MacGuffin lan MacGuffin Young,[11] .
  • Craig Ferguson minangka Lord Macintosh.[1]
    • Steven Cree minangka Macintosh Muda.
  • Steve Purcell minangka The Raven / Crow,
  • Patrick Doyle minangka Martin, penjaga.
  • John Ratzenberger minangka Gordon, penjaga.[12]
  • Sally Kinghorn lan Eilidh Fraser minangka Maudie, pembantu kraton.
  • Callum O'Neill minangka Wee Dingwall.[13]

Media liyane[besut | besut sumber]

Televisi[besut | besut sumber]

  • Merida katon minangka karakter sing terus-terusan ing musim kelima Once Upon a Time (2015-16).[14]
  • Merida ndadèkaké penampilan khusus ing episode 2015 saka Sofia the First kanthi judul "The Secret Library".[15]

Filem[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f "'Brave' director Brenda Chapman breaks silence: Getting taken off film 'heartbreaking... devastating... distressing'". August 15, 2012. 
  2. Stein, Joel (5 Maret 2012). "Pixar's Girl Story" . Wektu . Ditampa nalika 1 Agustus 2012.
  3. Cavna, Michael (June 22, 2012). "Pixar's Brave: Director Mark Andrews on the duality of teens, the singularity of his mission — and what a man in a kilt brings to Pixar". The Washington Post. Dijupuk March 28, 2014. 
  4. Williams, Steve (May 28, 2012). "Why Pixar's 'Brave' Is Different From Any Films They've Created Before". Team Locals. Dijupuk March 28, 2014. 
  5. Boardman, Madeline (February 24, 2013). "Best Animated Film: 'Brave' Wins At 2013 Academy Awards". huffingtonpost.com. Dijupuk October 6, 2013. 
  6. "OSCARS: 85th Academy Award Nominations – Only 9 Best Pictures; ‘Lincoln’ Leads With 12 Nods, ‘Life Of Pi’ 11, ‘Les Misérables’ And ‘Silver Linings Playbook’ 8, ‘Argo’ 7, ‘Skyfall’ And ‘Amour’ And ‘Zero Dark Thirty’ And ‘Django Unchained’ 5". Deadline. January 10, 2012. Dijupuk January 10, 2012. 
  7. Globe, Golden (December 13, 2012). "Golden Globes 2013: full list of nominations". guardian.co.uk (London). Dijupuk January 3, 2013. 
  8. Bahr, Lindsey (February 10, 2013). "BAFTA winners announced, 'Argo' picks up Best Film and Director awards". Entertainment Weekly. Dijupuk April 14, 2013. 
  9. Rizvi, Samad (August 19, 2011). "D23 2011: La Luna Will Play Before Brave, New Toy Story Toon Title Announced". The Pixar Times. Dijupuk January 24, 2012. 
  10. Kushigemachi, Todd (May 29, 2012). "Sydney fest ramps up for June 6 bow". Variety. Dijupuk March 21, 2015. 
  11. Lesnick, Silas; Murphy, Matt (August 20, 2011). "D23 Expo: Previewing Pixar's Brave". ComingSoon. Dijupuk August 21, 2011. 
  12. Connelly, Brendon (April 4, 2012). "Yes, The Pizza Planet Truck Is In Brave, And That's Not All". Bleeding Cool. Dijupuk April 5, 2012. 
  13. O'Neill, Callum. "Acting". The Scottish Voice. Dijupuk June 2, 2012. 
  14. Prudom, Laura (July 11, 2015). "‘Once Upon a Time’ Previews Merida from ‘Brave,’ Dark Swan for Season 5". Dijupuk June 14, 2016. 
  15. Wagmeister, Elizabeth (September 1, 2015). "‘Brave’ Princess Merida to Appear on Disney Junior’s ‘Sofia the First’". Dijupuk June 14, 2016. 
  16. Breznican, Anthony (July 14, 2017). "Wreck-It Ralph sequel will unite the Disney princesses — and Star Wars!". Entertainment Weekly. Dijupuk November 4, 2018. 

Wacan liyane[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]