Disney Princess

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Disney Princess, uga diarani Princess Line, [1] yaiku franchise media lan dolanan dolanan sing dimiliki The Walt Disney Company . Dibangun déning ketua Disney Consumer Products, Andy Mooney ing awal 2000-an, waralaba nduwèni dolanan tokoh protagonis wanita sing wis muncul ing macem-macem waralaba Disney .

Franchise iki ora nyakup kabeh karakter putri saka kabeh media sing diduwèni déning Disney, nanging malah nuduhaké milih karakter tartamtu saka film animasi lan seri perusahaan. Sabanjuré karakter sing dianggep minangka franchise yaiku Snow White, Cinderella, Aurora, Ariel, Belle, Jasmine, Pocahontas, Mulan, Tiana, Rapunzel, lan Merida . [2] [3]

Waralaba iki wis ngetokaké boneka, video, pakaian, produk kecantikan, dekorasi omah, dolanan, lan macem-macem produk liyané saka putri-putri tokoh Disney. [4] Lisènsi kanggo waralaba kalebu Glidden (cat tembok), Stride Rite (sepatu), Hasbro (game lan boneka), lan Fisher-Price (patung plastik). [5]

Putri-putri Disney[besut | besut sumber]

Putri nomeri resmi ing antawising waralaba kang diwiwiti saka Snow White minangka putri Disney sing kapisan lan asli, kanthi Cinderella minangka kaping pindho, Aurora lan sakpanunggalané. [6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Barnes, Brooks (November 25, 2007). "The Line Between Homage and Parody". Los Angeles Times. Diarsip saka asliné ing April 15, 2017. Dijupuk August 15, 2016. 
  2. "Merida becomes Disney’s 11th Princess in a ceremony at the Magic Kingdom". Orlando Attractions Magazine. May 11, 2013. Diarsip saka asliné ing March 7, 2014. Dijupuk March 6, 2014. 
  3. "Official Disney Princesses website". princess.disney.com. Diarsip saka sing asli ing February 1, 2013. Dijupuk 2013-02-10. 
  4. "Fisher-Price Disney Princess Review". thehottoys.com. Diarsip saka asliné ing October 2, 2013. Dijupuk 26 August 2013. 
  5. Suddath, Claire (December 17, 2015). "The $500 Million Battle Over Disney’s Princesses". Bloomberg Businessweek. Diarsip saka asliné ing February 8, 2017. Dijupuk February 18, 2016. 
  6. "What you don't know about Disney princesses: Roll call". CBS News. k. 4. Diarsip saka asliné ing August 21, 2016. Dijupuk August 14, 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]