Disney Princess

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Disney Princess, uga diarani Princess Line,[1] yaiku franchise media lan dolanan dolanan sing dimiliki The Walt Disney Company . Dibangun déning ketua Disney Consumer Products, Andy Mooney ing awal 2000-an, waralaba nduwèni dolanan tokoh protagonis wanita sing wis muncul ing macem-macem waralaba Disney .

Franchise iki ora nyakup kabèh karakter putri saka kabèh media sing diduwèni déning Disney, nanging malah nuduhaké milih karakter tartamtu saka film animasi lan seri perusahaan. Sabanjuré karakter sing dianggep minangka franchise yaiku Snow White, Cinderella, Aurora, Ariel, Belle, Jasmine, Pocahontas, Mulan, Tiana, Rapunzel, lan Merida .[2][3]

Waralaba iki wis ngetokaké boneka, video, pakaian, produk kecantikan, dekorasi omah, dolanan, lan macem-macem produk liyané saka putri-putri tokoh Disney.[4] Lisènsi kanggo waralaba kalebu Glidden (cat tembok), Stride Rite (sepatu), Hasbro (game lan boneka), lan Fisher-Price (patung plastik).[5]

Putri-putri Disney[besut | besut sumber]

Putri nomeri resmi ing antawising waralaba kang diwiwiti saka Snow White minangka putri Disney sing kapisan lan asli, kanthi Cinderella minangka kaping pindho, Aurora lan sakpanunggalané.[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Barnes, Brooks (November 25, 2007). "The Line Between Homage and Parody". Los Angeles Times. Diarsip saka sing asli ing April 15, 2017. Dibukak ing August 15, 2016. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  2. "Merida becomes Disney's 11th Princess in a ceremony at the Magic Kingdom". Orlando Attractions Magazine. May 11, 2013. Diarsip saka sing asli ing March 7, 2014. Dibukak ing March 6, 2014. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  3. "Official Disney Princesses website". princess.disney.com. Diarsip saka sing asli ing February 1, 2013. Dibukak ing 2013-02-10. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  4. "Fisher-Price Disney Princess Review". thehottoys.com. Diarsip saka sing asli ing October 2, 2013. Dibukak ing 26 August 2013. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  5. Suddath, Claire (December 17, 2015). "The $500 Million Battle Over Disney's Princesses". Bloomberg Businessweek. Diarsip saka sing asli ing February 8, 2017. Dibukak ing February 18, 2016. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  6. "What you don't know about Disney princesses: Roll call". CBS News. p. 4. Diarsip saka sing asli ing August 21, 2016. Dibukak ing August 14, 2016. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]