Box office bomb

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Box office bomb utawi box office flop inggih punika kaanan satunggalipun film ingkang ragantipun langkung kathah katimbang palebon ingkang kakempalaken saking sagung pambabaran ing gedhong-gedhong biyoskup.[1][2] Limrahipun, kasuksèsan satunggalipun prodhuksi film dipunukur saking bathinipun, dhedhasar kempalipun arta ing satunggalipun nagari. Kaanan punika adatipun dados sabab bangkrutipun perusahaan film.[3]

Sabab musabab[besut | besut sumber]

  • Tembung mboten saé ingkang kasebar babagan film punika
  • Saingan antawisipun film-film
  • Kaanan jawi[4]
  • Kathahipun wragad prodhuksi[5][6]

Pamulihan[besut | besut sumber]

Film-film ingkang wiwitanipun mboten suksès bokmenawi saget kapulihaken saking pangempalan arta wonten panggènan sanès. Salah satunggal perkawis, sakpérang film kirang dipunremeni déning para pamiarsa ing Amérikah Sarékat, nanging mboten makaten wonten cakupan internasional, saéngga saget nutup ilangipun arta, kepara ndadosaken suksès.[7][8] Film-film ugi saget kapulihaken miyos pangeduman internasional, panyadéyan wonten stasiun televisi, lan pangeduman miyos pangundhuhan, DVD, lan bayar saben mirsani.[9] Film-film sanèsipun kasil kapulihaken sasampunipun dangu sanget dipunbabar ing gedhong biyoskup, lajeng dados film ingkang dipunremeni wonten wekdal salajengipun. Film kados ta Blade Runner lan The Shawshank Redemption ingkang kasebat rugi nanging salajengipun kasil nampèni kasuksèsan lan misuwur.[10] Film-film daur ulang juga merupakan salah satu upaya dalam rangka pengembalian modal yang telah dikeluarkan pada film-film sebelumnya.

Dahptar box office bomb[besut | besut sumber]

Film mandhiri[besut | besut sumber]

Taun 2006, film mandhiri Zyzzyx Road namung ngempalaken arta $30 wonten box office Amérikah Sarékat. Film punika mbetahaken wragad dumugi $1.2 yuta, lan dipunparagani Tom Sizemore lan Katherine Heigl.[11][12] Miturut salah satunggalipun juru paraga Leo Grillo, karcis film punika kasade namung nem lembar, kangmangka kalih lembar kagunganipun para paraga.[13]

Sadèrèngipun, film Inggris Offending Angels dumados misuwur awit saking namung ngempalaken kirang saking £100.[14][15] Kangmangka, film punika sampun ngedalaken wragad 70,000 lan dipunwada déning para juru kritik, kalebet radhio BBC, ingkang nyebataken "tumpukan runtah ingkang saestu nggegirisi",[16] dan Total Film, yang karan sebagai "yang tidak dapat ditukar".[17] Taun 2011, film The Worst Movie Ever! ngempalaken arta $11 saking nem gedhong biyoskup.[18]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Greatest Box-Office Bombs, Disasters and Flops". Filmsite.org. Dijupuk 2013-03-06. 
  2. "The 15 Biggest Box Office Bombs". Cnbc.com. 2010-08-23. Dijupuk 2013-03-06. 
  3. "Top 200 Biggest Box Office Bombs. Worst movies with respect to Box Office Gross. | Life & Times". Theforrester.wordpress.com. 2008-05-12. Dijupuk 2013-03-06. 
  4. "John Carter flop to cost Walt Disney $200m". BBC News. 2012-03-20. 
  5. "Weekend Box Office". Boxofficeguru.com. 2001-09-17. Dijupuk 2011-12-08. 
  6. Glenn F. Bunting, Jurors hear tales of studio maneuvering, Los Angeles Times, March 5, 2007
  7. Mendelson, Scott. "'Pacific Rim' And More Domestic "Flops" That Became Global Hits". Forbes. Dijupuk 19 August 2015. 
  8. Fleming Jr., Mike (August 7, 2013). "Isn’t It Time To Take ‘Waterworld’ Off The All-Time Flop List?". Deadline.com. Dijupuk August 13, 2013. 
  9. "11 Beloved Movies That Were Box Office Flops". Mental Floss. Dijupuk 19 August 2015. 
  10. "Which film was the best box-office flop?". The Guardian. 
  11. Faraci, Devin (2006-12-31). "What if they released a movie and nobody came?". CHUD.com. Dijupuk 2007-01-02. 
  12. Brunner, Rob (2007-02-09). "The Strange and Twisted Tale of ... The Movie That Grossed $30.00". Entertainment Weekly. Dijupuk 2008-01-24. 
  13. Mueller, Andrew (2007-01-16). "This film is absolute dross — people are going to love it!". The Guardian (London). Dijupuk 2007-01-15. 
  14. logboy (2006-02-03). "Offending Angels. £70k Budget, £89 Box Office. 8 DVD Sales to Double its Takings". Twitch.net. Dijupuk 2007-01-16. 
  15. * Offending Angels ing Internet Movie Database
  16. Russell, Jamie (2002-04-10). "Offending Angels (2002)". BBC. Dijupuk 2007-01-16. 
  17. Harley, Kevin (May 2002). "Offending Angels film review". Total Film. Dijupuk 2007-01-16. 
  18. "The Worst Movie Ever! (2011)". Box Office Mojo. Dijupuk 25 August 2011. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Box office bomb ing KamusWiki.