Botak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kebotakan
Klasifikasi lan bahan-bahan èksternal
Sebuah contoh kebotakan pada pria
ICD-10 L659
ICD-9 704.0
DiseasesDB 14765

Botak inggih punika tiyang ingkang botén gadhah rikma ugi ing mustaka. asring ing basa Indonesia, témbung botak dipunbènténakén kaliyan témbung gundul. tiyang ingkang gundul, rikmanipun racaké dipunpangkas kanthi sengaja, manawi botak punika botèn dipunsengaja. Rikma rontok inggih punika pérangan normal saking prosès penuaan kanggé kathah pria. Faktor keturunan mainakèn peran ingkang wigati punapa wiwit panjéngéan badhé kailangan rikma panjenegan.Sapunika boten biyasa kanggé pintén-pintén tiyang kanggé miwiti badhé botak sedini yuswa 20 taun. kanggé pria botak, gaya rikmat mereka sakedhik kawates. Ananging, punika boten berarti panjenengan boten saged nemuaken satunggal ingkang ndamel panjenegan katinagl lan ngeraos saé. Nyukur Mustaka oanjenegan manawi katingal kadasta sebuah respon ekstrim kanggé kerontokan rikma. Ananging, pria langkung lan langkung nggdahi gaya punika. Manawi panjenegan ngeraos cekap percaya diri kanggé nyukur gundul mustaka panjenegan, ngginakaken gunting listrik kawiwitan kanggé motong rikma panjenegan 1 / 8 inci. Lajeng, ngginakaken pisau cukur lan gel cukur ingkang biyasa panjenengan ngginakaken kanggé nyelesaiaken bercukur. Manawi panjenegan kaingin punika dipunlamphi ing tukang cukur, penata rikmapanjenegan kedah ngginakaken pisau cukur sekali pakai utawi benar-benar mensterilkan pisau sakderenge nyunkur mustaka panjenengan.[1] Tiga panalitèn ing Pennsylvania nunjukakenmenawi mustakaa botak dipunkaitaken kaliyan dominasi déning kathah tiyang. Kaliyan tembung sanès, pria ingkang gadhah ustaka botak katingal langkung kiat. Hasil punika pikantuk saking tiga panalitèn ingkang dipunlampahi déning Dr Albert Mannes, punika dhosèn ing Wharton School, University of Pennsylvania. Penelitianipun dipunrancang kanggé nguji persepsi manungsa ngenai pria ingkang mustakanipun botak utawiu dipuncukur resik. Penelitian kawiwitan gelibataken 59 mahasiswa ingkag dipunsuwun ningali 25 foto tiyang ingkang sedasa ing antawisipun gadhah mustaka botak. Manawi panalitèn kaping kalih ngamati 344 tiyang diwasa ingkang dipunsuwun ningali sekawan foto pria kaliyan gaya tikma ingkang bènten-bènten.Ing percobaan kaping tigga, boten wonten gambar kagge dipuntunjuake. Penelitian punika ngamati persepsi 500 tiyang diwasa adhedhasar deskripsi fisik kaserat ngenai pinten-pinten tiyang. Sedaya deskripsi dipungambaraken gadhah rikma bènten-bènten. Kaping tiga panalitèn kasebut angsal asil igkang sami , inggih punika pria ingkang mustakanipin botak katingal langkung kiat lan mendominasi dipunbandingaken pria sanèsipun. Pria kaliyan mustaka botak katingal langkung kiat, berpengaruh, lan berwibawa. Sanèsipun punika, pria kaliyan mustaka botak utawi rikma tipis juga dipuntingali langkung percaya diri lan maskulin. Ananging, sanèsipun dipuntingali langkung kiat lan mendominasi, mustaka botak utawi rikma ingkang tipis ugi ndamel pria dipuntinagli boten narik lan katingal langkung tuwa. "Pria kaliyan rikma dipuncukur tipis utawi botak bisa ningkataken harga diri mereka lan ngewahi pandangan tiyang sanès babagan diri mereka," tembung Mannes, kadasta dilansir déning Boddy Odd (01/08). Mannes nyaraaken supados para pria wiwit nyukur rikmanipun ing wanci rikmanipun rontok utawi nipis. Punika katingal langkung saé manawi dipunbandingaken rikma kandel ingkang gadhah sakedhik kebotakan ing pinten-pinten pérangan katamtu.[2]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cithakan:Masarakat-stub