Bombe glacée

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bombe glacée
Bombe glacée 2014-07-29.png
Jeneng liyanéBombe
Panggonan asalFrance
Woworan pokokIce cream
Buku masakan: Bombe glacée  Médhia: Bombe glacée

Glacée bombe, utawa mung bom ing basa Inggris, minangka panganan cuci mulut es krim sing dibentuk ing cetakan bola supaya mirip karo meriam, mula jenenge "bom es krim". Escoffier menehi luwih saka sewidak resep kanggo bom ing Le Guide culinaire . [1] Panganan cuci mulut kasebut muncul ing menu restoran wiwit taun 1882. [2] Kanthi tambahan, istilah iki digunakake kanggo nyebut manisan es krim sing dibentuk liwat cetakan, ora mesthi hemisferis. [3] Uga digunakake kanggo nyakup masakan sing digawe karo panganan cuci mulut liyane, kayata sherbet, sorbet, utawa mousse .

[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Auguste Escoffier, (1907), Le Guide culinaire.
  2. "Albemarle Hotel" restaurant, New York, menu dated February 2, 1882: "Pastry and Dessert ... Bombe Napolitaine 30."
  3. Phyllis Hanes, "Molding mounds of ice cream. Ornamental bombes in the shape of lions, flowers, and towers recall the Victorian era. Lavish decorations graced everything from d'ecor to desserts.", The Christian Science Monitor, August 28, 1985; accessed 2017.05.04.
  4. Heather Sage, "12 Ice Cream Bombe Recipes That Are Seriously the Bomb", Brit+Co, Sep. 30, 2014; accessed 2017.05.04.