Bolo dé mèl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bolo de mel
Bolo de Mel.JPG
Jeneng liyanéBolo de cana de mel
JinisCake
Panggonan asalPortugal
Tlatah utawa prajaMadeira
DigawéSanta Clara nuns
Woworan pokokFlour, sugar, butter or margarine, lard, molasses or honey, walnuts, almonds, spices
Buku masakan: Bolo de mel  Médhia: Bolo de mel

Bolo de mel ( Portuguese pronunciation:  , "cake madu") minangka kue tradisional saka Kepulauan Madeira .

Sajarah[besut | besut sumber]

Kuwé iki dianggep dadi panganan kang paling tuwa saka Madeira. Pisanan dicathet ing abad kaping 15 kanthi nggunakake rempah-rempah saka Eropa lan India, mula digawé dening nunggu ing Convent of Santa Clara ing Funchal. Iki uga misuwur ing Kapuloan Azores Portugal.[1]

Bahan[besut | besut sumber]

bolo de mel jajan dadi populer nalika ing pulo kasebut minangka produsen gula penting, amarga kue dhewe digawé tradisional karo molasses tinimbang madu saiki sing populer, sing tegese bisa disimpen nganti 5 taun.   Nalika digawé karo molasses, jajan banget peteng ing werna lan nduweni susunan caket spongy resembling a alus cookie . Kue asring nduwe walnut lan almond dicampur ing njero. Cengkeh, kayu legi, lada ireng, wiji anise lan allspice minangka rempah-rempah sing populer sing digunakake ing persiapan kasebut. Yen ditawani ing Madeira, umume ora kudu ngethok kue, nanging mung arep ngethok nganggo tangan.  

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Bolo de Mel-da-Madeira". Dibukak ing 21 December 2018.