BlankOn

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

BlankOn Linux iku distribusi Linux adhedhasar Ubuntu sing dikembangaké déning Yayasan Penggerak Linux Indonésia (YPLI) lan Komunitas Ubuntu Indonésia (Ubuntu-id.org). Distribusi Linux iki digawé kanthi pangajab supaya bisa selaras tumrap kabutuhané panganggo komputer umum ing Indonésia.

Pangajab[besut | besut sumber]

Pangajab distro Linux BlankOn iki digawé supaya cocok tumrap panganggo komputer ing Indonésia. Mula saka iku, BlankOn digawé kanthi migatékaké piranti-piranti sing bisa digunakaké ing ndonya pandhidhikan, penggaweyan kantor, lan pamaréntahan. BlankOn 2.0 wis bisa muter berkas multimedia, upamané MP3, VCD, lan DVD, sarta nduwé praupan grafis khas Indonésia.

Jeneng[besut | besut sumber]

Jeneng BlankOn dijupuk saka jeneng iket sirah ing pulo Jawa, Madura, lan Bali, ya iku blangkon.

Sawetara iku, BlankOn uga bisa dimangertèni seka tembung basa Inggris: blank (kosong, utawa wilangan biner kanggo angka 0) lan on (wilangan biner angka 1). Mula saka iku, BlankOn bisa dimaknani dadi topi digital (modèren) kanthi sawangan klasik (kuna).

Arti liyané ya iku owah-owahan seka blank (kosong) nuju on (urip utawa ana isiné).

Rilis[besut | besut sumber]

BlankOn 1.0[besut | besut sumber]

Kode Jeneng: Bianglala

BlankOn 2.0[besut | besut sumber]

Kode Jeneng : Konde - dirilis 15 November 2007

BlankOn 3.0[besut | besut sumber]

Kode Jeneng: Lontara - dirilis 27 April 2008

BlankOn 4.0[besut | besut sumber]

Kode Jeneng: Meuligoe - dirilis 13 November 2008

BlankOn 5.0[besut | besut sumber]

Kode Jeneng: Nanggar - dirilis 1 Juni 2009

BlankOn 6.0[besut | besut sumber]

Kode Jeneng: Ombilin - dirilis 4 Juli 2010

BlankOn 7.0[besut | besut sumber]

Kode Jeneng : Pattimura - Dirilis 17 Agustus 2011[1]

BlankOn 8.0[besut | besut sumber]

Kode Jeneng: Rote - dirilis 17 Agustus 2012

BlankOn 9.0[besut | besut sumber]

Kode Jeneng: Suroboyo - dirilis 15 Februari 2014

BlankOn X[besut | besut sumber]

Kode Jeneng: Tambora - Jahitan 1 dirilis 16 April 2014

Pranala njaba[besut | besut sumber]


  1. ^ "Siaran Pers Peluncuran BlankOn 7.0 Pattimura". BlankOn Linux. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=BlankOn&oldid=1051303"