Blade Runner 2049

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Blade Runner 2049
Barkas:Blade Runner 2049 Poster.jpg
Poster film Blade Runner 2049
DisutradaraniDenis Villeneuve
DiprodhuseriAndrew A. Kosove
Broderick Johnson
Bud Yorkin
Cynthia Yorkin
DiskénariyoniHampton Fancher
Michael Green
Carita déningHampton Fancher
AdhedhasarKarakter Do Androids Dream of Electric Sheep?
déning Philip K. Dick
DibintangiRyan Gosling
Harrison Ford
Ana de Armas
Sylvia Hoeks
Robin Wright
Mackenzie Davis
Carla Juri
Lennie James
Dave Bautista
Jared Leto
DimusikiHans Zimmer
Benjamin Wallfisch
SinématografiRoger Deakins
Dibesut déningJoe Walker
Perusahaan
prodhuksi
Columbia Pictures
Alcon Entertainment
Scott Free Productions
Torridon Films[1]
16:14 Entertainment[1]
Thunderbird Entertainment
Dibabar déningWarner Bros. Pictures
Tanggal metu
Suwéné
163 menit[2]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$150–185 juta[3][4][5]
Kalarisan$259,239,658[6]

Blade Runner 2049 yaiku filem fiksi ilmiah Amérikah Sarékat taun 2017 sing disutradarani dening Denis Villeneuve lan digawé dening Andrew A. Kosove, Broderick Johnson, Bud Yorkin lan Cynthia Yorkin. Manuskrip filem iki ditulis dening Hampton Fancher lan Michael Green, nalika crita ditulis dening Hampton Fancher adhedhasar karakter ing buku Do Androids Dream of Electric Sheep? dening Philip K. Dick . Bintang film Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Robin Wright, Mackenzie Davis, Carla Juri, Lennie James, Dave Bautista lan Jared Leto .

Filem Blade Runner 2049 minangka sekuel film Blade Runner taun 1982 sing diarahake dening Ridley Scott . Filem kasebut wiwit tayang ing Dolby Theater tanggal 3 Oktober 2017 [7] lan tayang ing Amerika Serikat tanggal 6 Oktober 2017.[8] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Ryan Gosling minangka K
  • Harrison Ford minangka Rick Deckard
  • Ana de Armas minangka Joi
  • Robin Wright minangka Letnan Joshi
  • Jared Leto minangka Niander Wallace
  • Sylvia Hoeks minangka Luv
  • Mackenzie Davis minangka Mariette
  • Dave Bautista minangka Sapper Morton
  • Carla Juri minangka Dr. Ana Stelline
  • Lennie James minangka Mister Cotton
  • Barkhad Abdi minangka Doc Badger
  • Hiam Abbass minangka Freysa
  • David Dastmalchian minangka Coco
  • Wood Harris minangka Nandez
  • Edward James Olmos minangka Gaff
  • Sean Young minangka Rachael

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Filem Blade Runner 2049 nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Rotten Tomat, film nduweni rating 87%, miturut 365 review, kanthi rating rata-rata 8.2 / 10.[9] Adhedhasar Metacritic, filem iki pikantuk nilai 81 saking 100, adhedhasar 54 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[10] Adhedhasar CinemaScore, film iki nempa nilai "A-" saka pamirsa film kanggo skala A + nganti F.[11]

Box Office[besut | besut sumber]

Filem 2029 Blade Runner entuk $ 92,054,159 ing Amerika Utara lan $ 167,185,499 ing negara liya. Total penghasilane sing ditampa dening filem iki mencapai $ 259,239,658, ngluwihi biaya produksi film $ 150 yuta.[6]

Ing bukaan akhir minggu, film iki entuk $ 31.525.000, minangka posisi paling dhuwur ing box office.[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Johnnie Walker Releases Whisky of the Future, Inspired By Blade Runner 2049". Markets Insider. PR Newswire. September 25, 2017. Dibukak ing September 26, 2017.
  2. "Blade Runner 2049 (15)". British Board of Film Classification. September 25, 2017. Dibukak ing April 26, 2018.
  3. "'Blade Runner 2049' Kicks Off October Box Office as Clear Favorite". TheWrap. October 7, 2017.
  4. "'Blade Runner 2049' Poised To Fly Around The World With Estimated $100M Bow". Deadline.com. October 7, 2017.
  5. "'Blade Runner 2049' Tracking for $40M-Plus U.S. Debut". The Hollywood Reporter. Dibukak ing September 14, 2017.
  6. a b c "Blade Runner 2049 (2017)". Box Office Mojo. Dibukak ing December 23, 2017.
  7. "Blade Runner 2049 world premiere scaled back after Las Vegas shooting". The Independent. October 3, 2017. Dibukak ing October 3, 2017.
  8. Busch, Anita (October 6, 2016). "'Blade Runner' Sequel Finally Has A Title, Will Offer VR Experiences For Film Through Oculus – Update". Deadline.com. Dibukak ing October 6, 2016.
  9. "Blade Runner 2049 (2017)". Rotten Tomatoes. Dibukak ing December 23, 2017.
  10. "Blade Runner 2049 reviews". Metacritic. Dibukak ing December 23, 2017.
  11. "CinemaScore". cinemascore.com.

Pranala njaba[besut | besut sumber]