Bilo-bilo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bilo-bilo
Ginataang Bilu-Bilo 001.jpg
Bilo-bilo
Jeneng liyanébilu-bilo, pinaltok, pinindot, ginataang bilo-bilo, ginataang halo-halo
AjanganDessert
Panggonan asalPhilippines
Tlatah utawa prajaTuguegarao
Hawa ajanganHot or cold
Woworan pokokSticky rice coconut milk saba, taro, sweet potato, pearl sago, landang
Variasisee Binignit
Buku masakan: Bilo-bilo  Médhia: Bilo-bilo

Bilo-bilo yaiku panganan saka Filipina sing digawé saka bunderan ketan cilik (glepung ketan dibunderaké kanthi nambah banyu) ing santen klapa [1] lan gula. Banjur nangka, gedhang saba, macem-macem bahasa , lan mutiara tapioka ditambah. Asal saka bilo bilo yaiku ing Luzon (Kota Tuguegarao, Cagayan), yaiku pulo Filipina sisih lor.[2] Ana macem-macem versi resep gumantung saka wilayah ing Filipina. Sawetara resep migunakake

daging klapa enom lan ana sing ujar nambah godhong pandan . Iki biasane lan biasane mangan panas nalika liyane seneng mangan mau sawise kulkas.[3]

Nyepakake[besut | besut sumber]

Kanggo nyiapake bilo-bilo (bal bal), nyampur glepung beras nganggo banyu ing mangkok lan digelindhingi ampih dadi bal cilik, diameter udakara 1/2. Banjur, selehake saben bal ing banyu sing umub; masak nganti dheweke ngawang. Kanggo bal tapioca, godhok nganti alus lan tembus, banjur luwang. Campuran lan godhok susu klapa lan banyu, banjur tambah tela sing manis, bubuk, gula lan bilo-bilo sing wis dimasak. Kanggo rasa sing luwih enak, tambahake rajangan nangka lan lembut lan pisang.[4]

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. Fernando, Gilda Cordero-; Baldemor, Manuel D. (1992). Philippine food & life: Luzon (ing basa Inggris). Anvil Pub. p. 17. ISBN 9789712702327. Dibukak ing 10 January 2019.
  2. "Luzon". Britannica. Dibukak ing April 22, 2019.
  3. "Ginataang Bilo Bilo". Lola Kusinera. Dibukak ing April 22, 2019.
  4. "Guinataang Bilo-Bilo". FilipinoRecipeSite. Dibukak ing September 12, 2018.