Binignit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
 panganan iki

Binignit minangka sup panganan cuci mulut Visayan saka Filipina tengah uga diarani "Wit-wit" ing Western Visayas kanggo pamicara Hiligaynon. Panganan kasebut digawe kanthi tradisional karo ketan sing dimasak ing santen klapa kanthi macem-macem irisan pisang sabá, talas, lan ubi jaluk . [1] [2] [3] Bisa dibandhingake karo macem-macem panganan panganan cuci mulut guinataán (adhedhasar santan) sing ditemokake ing wilayah liyane kayata wit-wit lan bilo-bilo . Ing antarane masarakat Visaya, panganan kasebut umume disajikake nalika Jumuah Minggu Minggu Suci . Daging klapa diwasa parut lan susu "kenthel" ( krim klapa ) diekstrak. Rong gelas banyu banjur ditambahake ing klapa parut, lan ekstraksi kaping pindho digawe. Iki dadi susu sing "tipis". Ekstrak santen "lancip" iki ditambahake menyang kamote cubed ( ubi jalar ), gabi ( taro ) lan ube ( ubi ungu ), pisang sabá sing wis mateng, langka ( woh jack ), lan mutiara tapioka . Kadhangkala, potongan daging klapa enom uga ditambah. Iki direndhem ing panas sing asor nganti sedheng, supaya santen ora mlengkung. Pari pulut ( pilit ) ditambahake yen tanduran oyot wis cukup empuk banjur dicampur godhok; diaduk sok-sok nganti rampung. Sadurunge ngilangi geni, santen "kenthel" ditambahake.

Rujukan[besut | besut sumber]

Daging klapa diwasa parut lan susu "kenthel" ( krim klapa ) diekstrak. Rong gelas banyu banjur ditambahake ing klapa parut, lan ekstraksi kaping pindho digawe. Iki dadi susu sing "tipis". Ekstrak santen "lancip" iki ditambahake menyang kamote cubed ( ubi jalar ), gabi ( taro ) lan ube ( ubi ungu ), pisang <i id="mwQg">sabá sing wis</i> mateng, langka ( woh jack ), lan mutiara tapioka . Kadhangkala, potongan daging klapa enom uga ditambah. Iki direndhem ing panas sing asor nganti sedheng, supaya santen ora mlengkung. Pari pulut ( pilit ) ditambahake yen tanduran oyot wis cukup empuk banjur dicampur godhok; diaduk sok-sok nganti rampung. Sadurunge ngilangi geni, santen "kenthel" ditambahake. [4]

  1. "Cebuano Binignit Recipe". Pinoy Recipes. Dibukak ing 2009-02-25.
  2. "Filipino Recipe". Online Resources. Diarsip saka sing asli ing 2011-07-23. Dibukak ing 2010-04-03.
  3. "Binignit and Biko". Everything Cebu. Dibukak ing 2010-04-03.
  4. "Binignit". Kawaling Pinoy. Dibukak ing 7 December 2018.