Big Eyes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Big Eyes nggih punika filem drama biografi kriminal saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2014. Filem punika kaarahaken déning Tim Burton kanthi juru damel Tim Burton, Scott Alexander, Larry Karaszewski lan Lynette Howell. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Scott Alexander lan Larry Karaszewski. Wondéné para juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Amy Adams, Christoph Waltz, Danny Huston, Jon Polito, Krysten Ritter, Jason Schwartzman lan Terence Stamp.

Filem Big Eyes dipungiyaraken kaping pisanipun wonten New York surya 15 Desember 2014[4] lan kababar kagem sagung pamirsa ing Amérikah Sarékat surya 25 Desember 2014.[5] Filem pikantuk pangalembana saking para juru kritik.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Ngendikanipun juru kritik[besut | besut sumber]

Filem Big Eyes pikantuk pangalembana saking para juru kritik. Adheddhasar pratélanipun Rotten Tomatoes, filem punika pikantuk pandhemenan dumugi 72%, adhedhasar saking 172 pambiji, kanthi rata-rata 6.6/10.[6] Metacritic mratélaaken, filem punika pikantuk angka 62 saking 100, adhedhasar saking 40 pambijinipun para juru kritik, ingkang negesaken bilih filem punika tuhu saé.[7]

Box office[besut | besut sumber]

Filem Big Eyes kasil nempalaken arta dumugi 14,482,031 saking Amerika Ler, lan $14,771,135 saking negari sanèsipun. Gunggung ageng arta ingkang makempal dumugi $29,253,166, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem pandamelan, nggih punika $10 juta.[3][3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Big Eyes (12A)". British Board of Film Classification. December 10, 2014. Dijupuk December 10, 2014. 
  2. "Big Eyes (2014)". The Numbers. Dijupuk March 7, 2018. 
  3. a b c "Big Eyes (2014)". Box Office Mojo. Dijupuk March 7, 2018. 
  4. "Harvey Weinstein Praises ‘Big Eyes’ Screenwriters-Producers at Film’s Premiere". Variety. 
  5. "Press Conference For The Weinstein Company's "BIG EYES"". Yahoo. Diarsip saka sing asli ing December 16, 2014. 
  6. "Big Eyes (2014)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 7, 2018. 
  7. "Big Eyes reviews". Metacritic. Dijupuk March 7, 2018. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]