Biara Apostolos Andreas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Apostolos Andreas
Απόστολος Ανδρέας / Apostolos Andreas Manastırı
Apostolos Andreas Monastery seaside.jpg
Informasi umum
PrenahUjung Karpass, Pongol Apostolos Andreas
Koordhinat géografi35°39′33″N 34°34′26″E / 35.6593°N 34.5738°E / 35.6593; 34.5738Koordhinat: 35°39′33″N 34°34′26″E / 35.6593°N 34.5738°E / 35.6593; 34.5738
Afiliasi agamaGreja Ortodoks Grikenlan
RitusRitus Bizantium
DistrikDistrik Famagusta
Nagara Siprus (de jure)
 Siprus Lor (de facto)
StatusBiara
StatusAktif
PangreksaRasul Andreas

Biara Apostolos Andreas (Grikenlan: Απόστολος Ανδρέας; Basa Turki: Apostolos Andreas Manastırı) yaiku biara sing ana ing lor Pongol Apostolos Andreas, titik paling wetan lor saka pulo Siprus, Rizokarpaso, Ujung Karpass. Biara kasebut didedikasikake karo Santo Andreas lan menika tempat penthing kanggo Greja Ortodoks Siprus. Tempat kasebut sempet kasebut minangka "Lourdes saka Siprus", sing ora diurus dening komunitas biarawan terorganisir nanging dening sakelompok imam lan awam sukarelawan kanthi giliran. Komunitas Grikenlan Siprus lan Turki Siprus padha nganggep biara kasebut minangka papan suci. Tempat kasebut didathengi dening akeh wong kanggo donga. Isi saka biara kasebut uga berharga.[1]

Referensi[besut | besut sumber]