Bhagyashree Patwardhan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Bhagyashree भाग्यश्री
Bhagyasharee Patwardhan.jpg
Lair Bhagyashree Patwardhan
23 Pébruari 1969 (umur 47)
Mumbai, Maharashtra, India
Jeneng liya Bhagyashree Suman
Pakarya Aktris
Taun akarya 1983 - 2006, 2009 - saiki
Bojo Himalaya Dasani
Anak Avantika Abhimanyu

Bhagyashree (Marathi: भाग्यश्री), (Marathi: भाग्यश्री पटवर्धन), 23 Pébruari 1969 (umur 47) iku aktris saka India.[1] Bapaké iku pamimpin Sangli kang asmané H.H. Meherban Shrimant Raja Vijaysinhrao Madhavrao Patwardhan. Jeneng jangkep saka Bhagyahree ya iku Shrimant Rajkumari Bhagyashree Raje Patwardan.[1] Dhèwèké kang jenengé anak paling tuwa saka telung sedulur kang kabèh jenengé wanita.[1] Bhagyashree urip bebrayanan karo kanca kang jeneng ciliké Himalay Dassani lan anduwèni anak telu.[1] Dhèwèké lan garwané mau iku dadi promotor ing perusahaan médhia kang jenengé Shrishti Entertainment.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Baghyashree miwiti kariré ing donya hiburan nalika mainaké peran ing sérial tivi bebarengan karo Kachhi Dhoop.[1] Sérial iki adhaptasi saka Little Woman gawéyan Louisa Mary.[1] Ora mung iku, dhèwèké uga mbuktèkaké kamampuané ing bab akting kanthi mainaké peran ing film kang judhulé Honi Anhoni lan Miya Biwi Ke.[1] Film Maine Pyar Kiya kang tau dibintangi déning dhèwèké bebarengan karo Salman Khan ing taun 1989 dadi puncaking kasuksèsané.[1] Dhèwèké uga tau mainaké film kang judhulé Maha Sangram bebarengan karo Salman Khan.[2] Sawisé urip bebrayanan, Baghyashree mbintangi film kang judhulé : Peepat's Qaid Main Hai Bulbul, K.C. Bokadia's Tyagi lan Payal. Ing katelu film-film mau, dhèwèké bebarengan karo garwané dhéwé.[1]

Sawisé sempet cuti, akiré Baghyashree bali manèh ing donya tivi lan mainaké peran bebarengan karo Aandhi Jasbaton Ki. Ing film kasebut, dhèwèké akting dadi pulitisi.[1] Dhèwèké uga mainaké peran ing sérial komèdhi kang judhulé Didika Dulha.[1] Baghyashree anggawé film debuté ing Marathi Films ing komèdhi romantis kang judhulé Zhak Marli Baiko Keli ing sasi Juni 2009.[1]

Film[besut | besut sumber]

Film-film kang tau diperanaké déning Bhagyashree Patwardhan[1]:

  • 1989 : Maine Pyar Kiya
  • 1990 : Ghar Aaya Mera Pardesi
  • 1992 : Paayal
  • 1992 : Tyaagi
  • 1992 : Qaid Mein Hai Bulbul
  • 1997 : Ammavra Ganda
  • 2003 : Maa Santoshi Maa
  • 2005 : Uthaile Ghoonghta Chand Dekhle
  • 2006 : Humko Deewaa Kar Gaye
  • 2007 : Janani
  • 2009 : Zhak Marli Bayko Keli (Marathi)

Sérial tivi[besut | besut sumber]

Sérial tivi kang tau dibintangi déning Bhagyashree Patwardhan[1]:

  • Kachchi Dhoop
  • Jaan...Radha
  • Didi Ka Dulha
  • Kaagaz Ki Kasti...Aarti
  • Jhalak Dikhhla Jaa 3

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)biografi Bhagyashree Patwardhan diundhuh tanggal 20 Agustus 2011
  2. ^ (id)vidio Salman Khan, Bhagyashree Patwardhan diundhuh tanggal 20 Agustus 2011