Bekam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
bekam

Bekam, canthuk utawi hijamah Arab: حجامة‎‎ inggih salah sawijining tehnik usada kanthi cara buwang getih reged (racun ingkang bebayani) saking awak medal kulit miturut pangertosan umum. nanging sajatosipun gadhah guna buwang getih ingkang sampun risak utawi teroksidasi awit katahipun oksidan wonten ing salebeting awak.