Bathik lukis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bathik lukis iku bathik kang digawé kanthi cara nglukis langsung ana ing kain putih.[1]

Bathik Lukis

Tata cara Ndamel Bathik Lukis[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki tata cara ndamel Bathik Lukis:

  1. kanthi pisan, sketsa: Selembar kain putih di gawé sketsa (rencana gambar seng ditulis ing kain utawa kertas).[2] Motif seng biyasa digunaake bisa bébas sesuai selera, upamané sesawangan, wayang-wayang.[2]
  2. Pencantingan, Kain putih seng sampun dados digawé sketsa wau, langsung dimulai pencantingan, mediane kados bisa saking médhia kuas, pelepah gedhang, sapu jiting, kapas.[2]
  3. Diwarnai, kain putih seng sampung di sketsa terus sampun di canting langsung dicelupake lan di colet kaleh pawarna sintesis, pewarna seng diengge kain.[2]
  4. Pelorotan, Sawisé kain dimalam lan diwarna, sakwisne punika di lebokne maring banyu seng pun umop utawi panas diengge ngilangi malam, sawisé punika kain dikeringke.[2]

Ndelok pisan[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

<references>

  1. www.anekaartikel.com
  2. a b c d e Moris P (12 November 2013). "Cara Membuat Batik Lukis". Yogyakarta di akses pada tanggal 30 April 2014: http://www.lukisanbatik.com/pages/artikel-17html/cara-membuat-batik-lukis-lukisan-batik-38.html.  Pranala njaba ing |publisher= (pitulung);

Ndelok Pisan[besut | besut sumber]