Batalyon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tandha taktis Batalyon

Batalyon iku tataran satuan militèr kang dumadi saka loro nganti enem kompi, kang biasa dipimpin déning prajurit kanthi pangkat Letnan Kolonèl. Istilah batalyon béda-béda ing sawenèh nagara. Sawijining batalyon biasané minangka bagéyan saka sawijining rèsimèn, grup, utawa brigade, gumantung saka sistem organisasi kang dianggo.

Uga delengen[besut | besut sumber]