Batalyon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Tandha taktis Batalyon

Batalyon iku tataran satuan militèr kang dumadi saka loro nganti enem kompi, kang biasa dipimpin déning prajurit kanthi pangkat Letnan Kolonèl. Istilah batalyon béda-béda ing sawenèh nagara. Sawijining batalyon biasané minangka bagéyan saka sawijining rèsimèn, grup, utawa brigade, gumantung saka sistem organisasi kang dianggo.

Delengen uga[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Batalyon&oldid=957570"